Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Ν. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ: “Η ΝΔ επέλεξε να μην εργαλειοποιήσει την τραγωδία στο Μάτι – Είδατε κανένα μαύρο πανό στα γραφεία της;”

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να βρίσκει πολλή κριτική σε μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας», σχολίασε η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Μ. Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι.

Η κ. Κεραμέως υπενθύμισε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί με κανόνες, καθώς ο δικαστής κρίνει με βάση τις διατάξεις που ισχύουν και σημείωσε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές.

«Μάλιστα, στο ποινικό δίκαιο υπάρχει μια βασική αρχή που τι λέει; Η βασική αρχή λέει ότι δικάζεσαι πάντοτε με την ευμενέστερη διάταξη από τότε που τελέστηκε το αδίκημα μέχρι την πρώτη απόφαση, με την πιο ευμενή διάταξη» και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση κατέστησε τις συγκεκριμένες ποινές πιο ελαφριές.

Ανάφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τον κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε με τριετή φυλάκιση για εμπρησμό από αμέλεια.

«Πλέον δικάζεται με έως 20 χρόνια. Να μία αλλαγή στάσης, ήρθε η ΝΔ και έχει αυστηροποιήσει όλες αυτές τις ποινές για να περάσει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

“Θράσος η κριτική του ΠΑΣΟΚ – Ο ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε μαύρο πανό στα γραφεία του, εμείς όχι”

Παράλληλα, χαρακτήρισε θράσος την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ και υπενθύμισε ότι υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά μεταξύ της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων: «Η ΝΔ πήρε μία πολύ συνετή απόφαση, να μην εργαλειοποιήσει αυτή την τραγωδία. Είδατε κανένα μαύρο πανό να κρέμεται από τα γραφεία της ΝΔ όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Αλλάζει η αντίληψη για το Δημόσιο

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους παραγωγικότητας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Μ. Δευτέρας, σημείωσε ότι αλλάζει η αντίληψη για το Δημόσιο.

«Περνάμε ένα μήνυμα ότι όσο πιο αποδοτικός είσαι, όσο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος είσαι, τόσο καλύτερα θα αμείβεσαι».

Σημείωσε ότι κάθε χρόνο θα τίθενται στόχοι με δείκτες απόδοσης και έπειτα από ένα χρόνο μία επιτροπή θα εξετάζει εάν ο στόχος επετεύχθη με τους υπηρεσιακούς προϊστάμενους να υποδεικνύουν ποιοι υπάλληλοι συνέβαλαν πραγματικά στην επίτευξη των στόχων. Σημείωσε δε ότι έχει ληφθεί μία συνειδητή απόφαση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες να είναι αυτοί που θα καθορίζουν ποιοι υπάλληλοι συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου και όχι η πολιτική ηγεσία.

Εξηγώντας δε τον τρόπο με τον οποίο θα κατανέμεται το μπόνους, είπε ότι «το 40% θα πηγαίνει σε όλους όσοι δούλεψαν στο τμήμα για τους στόχους και το 60% θα πηγαίνει στους υπαλλήλους που συνέβαλαν συγκεκριμένα περισσότερο στο να επιτευχθεί ο στόχος. Το πριμ θα φτάνει μέχρι το 15% του ετήσιου βασικού του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Θα υπάρχουν και άλλες ανταμοιβές όπως για παράδειγμα ένας υπάλληλος θα μπορεί να πάει με έξοδα του δημοσίου να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο σε μία ξένη σχολή δημόσιας διοίκησης» και πρόσθεσε: «Η φιλοσοφία είναι ότι θέλουμε να ανταμείψουμε τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους γιατί θέλουμε ένα καλύτερο δημόσιο».

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, στη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση περί προεκλογικού πριμ, διερωτήθηκε πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα 3 δις ευρώ ετησίως που απαιτούνται για να δοθεί 13ος και 14ος μισθός και τον κατηγόρησε για ακατάσχετη παροχολογία κάτω από το λεφτόδεντρο.

“Θέλουμε να ανταμείβουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν”

«Αυτή η δήλωση του κ. Κασσελάκη ενέχει και κάτι άλλο: Δεν του άρεσε το μπόνους παραγωγικότητας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από μια λογική που λέει όλοι ίσοι και όμοιοι, να μην ξεχωρίζει κανείς. Ε, λοιπόν, και σε αυτό διαφέρουμε. Εμείς θέλουμε να ανταμείβουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό ως ένα υγιές κίνητρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο αποτελεί ορόσημο για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφορικά με την καταγγελλόμενη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία και σημείωσε ότι «με μία φοβερή ελαφρότητα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ρίξουν σκιές σε μία διαδικασία που πραγματοποιείται εδώ και 50 χρόνια στη χώρα μας με σύμπραξη υπουργείου Εσωτερικών, Δήμων, Περιφερειών, δικαστικών αντιπροσώπων».

“Εγώ ξέρω να σέβομαι τις διαδικασίες”

Δήλωσε δε ότι αναμένει το πόρισμα της αστυνομίας. «Εγώ ξέρω να σέβομαι τις διαδικασίες», σχολίασε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι αμέσως μετά την καταγγελία ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και έγινε ο σχετικός έλεγχος από το τμήμα κυβερνοασφάλειας χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ