Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Νίκος Χαρδαλιάς: «Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το 40% του νέου ΕΣΠΑ της Αττικής»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ισχυρή βούληση της Περιφέρειας να απορροφηθούν πλήρως και άμεσα οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσουν έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς σε άρθρο του σε γνωστή εφημερίδα, με τίτλο «Γιατί το ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο δημόσια έργα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς, μετά και το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την έμπρακτη απάντηση στους οπαδούς του ευρωσκεπτικισμού για τον τρόπο με τον οποίο οι κοινοτικοί πόροι αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών

Ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής: «Καθήκον και φιλοδοξία μας, είναι να διοχετεύσουμε κεφάλαια από τα ΕΣΠΑ στην κοινωνία, στο να κάνουμε καλύτερη, πιο εύκολη, πιο ποιοτική και ανθρώπινη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας στην περιοχή της ευθύνης μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Προσθέτει μάλιστα ότι το αυξημένο κονδύλι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική, που αγγίζει το 1,61 δις ευρώ, αποτελεί το βασικό εργαλείο στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς επικεντρώνει τη στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για την επένδυση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2021-2027 σε πέντε κύριους τομείς, που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα, την κλιματική αλλαγή, τις βιώσιμες μεταφορές, τις υποδομές παιδείας, υγείας και πρόνοιας και την υλοποίηση ΟΧΕ.

«Η Περιφέρειά μας έχει ήδη ενεργοποιήσει 617 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 40% του συνολικού προϋπολογισμού. Βούλησή μας είναι να πετύχουμε την απόλυτη απορρόφηση και του τελευταίου ευρώ, για να προσφέρουμε τα έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας», καταλήγει ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ