Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Νίκη Πολιτών Αγ. Παρασκευής: “Δεν ξεκίνησε καλά στον Πολιτισμό η Δημοτική αρχή Μυλωνάκη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η “Νίκη Πολιτών”, δημοτική παράταξη Αγίας Παρασκευής με επικεφαλής τον Ιωάννη Σταθόπουλο, πρώην δήμαρχο, διαμαρτύρεται για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Γιάννη Μυλωνάκη να μη συμμετέχει η θεατρική ομάδα του Δήμου στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου για όλους τους Δήμους της Αττικής. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο κείμενο της παράταξης πως γίνονταν ήδη πρόβες για δύο έργα από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά πέραν αυτού, η ομάδα ήταν γνωστή για την ποιότητά των παραστάσεών της και τις αρκετές βραβεύσεις της, και είναι ανυπόστατο το επιχείρημα του δημάρχου για το μεγάλο κόστος συμμετοχής.

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

“Μετά 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας, η θεατρική ομάδα του Δήμου μας δεν θα συμμετάσχει φέτος στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου των Δήμων της Αττικής, φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε ex officio λόγω της ποιότητάς της!

Έτσι αποφάσισε, με δικαιολογία το κόστος, η Δημοτική αρχή Μυλωνάκη.

Η ομάδα Θεάτρου, με πολλούς Αγιοπαρασκευιώτες στην σύνθεση της και με διδασκαλία του κ. Δεγαΐτη, έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο πρόβες για δύο έργα.

Στα πολλά χρόνια που λειτουργεί έχει παρουσιάσει 37 έργα σε 815 παραστάσεις με χιλιάδες θεατές και με συμμετοχή 300 περίπου ερασιτεχνών ηθοποιών, έχει δε βραβευθεί 33 φορές σε φεστιβάλ Θεάτρου.

Το επιχείρημα ότι η συμμετοχή στο φεστιβάλ έχει μεγάλο κόστος δεν είναι αληθές. Οι δεπαραστάσεις των θεατρικών ομάδων των Δήμων είχαν κάθε καλοκαίρι μεγάλη συμμετοχή κοινού στην πόλη μας.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, από πολλές πλευρές, θα παραμείνει στη θέση του υπεύθυνου της Θεατρικής ομάδας, μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο πανελλήνιας αναγνώρισης σκηνοθέτης Γιάννης Δεγαΐτης, του οποίου τη σύμβαση είχαν αποφασίσει να λύσουν.

Η Δημοτική αρχή Μυλωνάκη, σε συνδυασμό και με αλλά συμβάντα, π.χ. τη μέχρι σήμερα «εγκατάλειψη» της Βιβλιοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος», δεν ξεκίνησε καλά στον Πολιτισμό”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ