Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Μπακογιάννης: «Θέλουμε να ασφαλτοστρώσουμε την Αθήνα, ακολουθούν Κυψέλη – Παγκράτι» – Τι είπε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε 800 με 850 δρόμους την Αθήνας έχει γίνει ασφαλτόστρωση, ενώ στόχος είναι σε μια θητεία να έχει ασφαλτοστρωθεί η μισή πόλη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννη, ενώ ανέφερε πως αυτό το διάστημα γίνεται ασφαλτόστρωση στο Κολωνάκι, και θα ακολουθήσουν ασφαλτοστρώσεις σε Κυψέλη και Παγκράτι.

Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε παράλληλα ότι στην πόλη υπάρχουν 60 νέα πεζοδρόμια, ενώ το έργο στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου παίρνει μορφή.

Επανέλαβε δε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του σκαι, την πρότασή του να έρθει στο δήμο η αρμοδιότητα να αφαιρεί την άδεια λειτουργίας καταστήματος που παραβιάζει συστηματικά το νόμο για τα τραπεζοκαθίσματα, «έχουμε εξαντλήσει, έχουμε κάψει όλη μας τη βενζίνη σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε ζητήσει και το έχουμε ζητήσει επίσημα να ψηφιστεί μία ρύθμιση η οποία θα λέει το εξής, ξανά το λέω σε απλά ελληνικά για να είμαι κατανοητός: ότι όταν κάποιος συστηματικά παραβιάζει το νόμο με τα τραπεζοκαθίσματα να μπορεί να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος Αθηναίων, προσέξτε, όχι η κυβέρνηση, το πολιτικό κόστος θα το αναλάβουμε εμείς, όχι η κυβέρνηση, που δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, αλλά το λέω για όποιον με ακούει και ενδιαφέρεται για αυτά τα πράγματα, να παίρνει την άδεια του μαγαζιού.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μαζέψουμε την πόλη. Γιατί αυτή τη στιγμή τι γίνεται; Τα πρόστιμα τα οποία εμείς βάζουμε είναι αυτό που λέμε part of doing business, είναι λιγότερα τα πρόστιμα από τα έσοδα.

Άρα, λοιπόν, ο μόνος τρόπος να γίνουμε κατανοητοί και να επιβάλλουμε την τάξη και ο μόνος τρόπος να μαζέψουμε τα τραπεζοκαθίσματα και να κερδίσουμε δημόσιο χώρο είναι να παίρνουμε τις άδειες. Το έχουμε ζητήσει επίσημα, έχουμε καταθέσει το σχέδιο της ρύθμισης, θέλω να ελπίζω ότι όταν έρθει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών την επόμενη, την μεθεπόμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση θα αποφασίσει να προχωρήσει και με αυτό».

Επισήμανε επίσης ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού προχωρά, έχουν ανοίξει οι προσφορές και έχει έρθει μεγάλη κοινοπραξία η οποία έχει καταθέσει πρόσφορα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ