Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

“Με χρήματα των δημοτών εξοφλούνται τα «γραμμάτια» της κας Κοσμοπούλου” καταγγέλλει η Συμπολιτεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Για εξυπηρέτηση του στενού κύκλου των συναδέλφων της κατηγορεί τη δήμαρχο Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, η δημοτική παράταξη “Συμπολιτεία Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη” με επικεφαλής την τέως δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά, που θεωρεί πως η κα Κοσμοπούλου ξεπληρώνει πολιτικά “γραμμάτια”. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν προκλητική την ανάθεση 50.000 ευρώ από τη δήμαρχο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπεράσπιση του πρώην δημάρχου, κ. Στεργίου, όσον αφορά τη δίκη για το Μάτι.

“Σε «οικογενειακή επιχείρηση» τείνει να μετατρέψει τον Δήμο Πεντέλης η κ. Κοσμοπούλου, εξυπηρετώντας τον στενό κύκλο ημετέρων που την περιβάλλει, προφανώς αρχίζοντας να ξεπληρώνει τα πολιτικά γραμμάτια που έχει αναλάβει”, σχολιάζει η παράταξη.

“Όπως ακριβώς συμβαίνει με την απόφαση που υπέγραψε και ανέβασε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: 9ΩΗ6ΩΞ3-6ΒΤ), με την οποία προβλέπει ποσό 49.600 ευρώ ως νομική αμοιβή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Όθωνα Δημοσθένους, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πρώην δήμαρχο Πεντέλης (και άμισθο σύμβουλό της για θέματα Πολιτικής Προστασίας), Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι”, αναφέρεται επίσης στο κείμενο της παράταξης, που συμπληρώνει: “Είναι γνωστό ότι το δικηγορικό γραφείο Δημοσθένους είχε τη νομική στήριξη του κ. Στεργίου. Συγγενικό πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από το 2011 – 2019 έμμισθος νομικός σύμβουλος του κ. Στεργίου. Όμως το ποσό των 50.000 ως αμοιβή είναι υπερβολικό, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι τόσο ήταν περίπου το συνολικό ποσό όλων των αναθέσεων σε δικηγόρους ανά έτος στη διάρκεια της δικής μας θητείας”.

Τέλος, η “Συμπολιτεία” δηλώνει: “Προφανώς στην περίπτωση δεν ισχύει το «νόμιμο είναι και ηθικό.

Η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει ο λαός και, όπως όλα δείχνουν, η νέα δήμαρχος θέλει από το ξεκίνημά της να δείξει πόσο καλύτερα τα καταφέρνει στο να «μοιράζει την πίτα» μεταξύ «συγγενών και φίλων», όπως έκανε και στην περίπτωση του γραφείου που ανέλαβε τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου, χωρίς εμπειρία και χωρίς γραφεία, αλλά από τη σύσταση μελών της παράταξής της”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ