Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Μαρινάκης για Πατούλη: «Σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση – Οι υποψήφιοί του θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα με Χαρδαλιά»

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής ενώ μίλησε και για τον Γιώργο Πατούλη.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Χαρδαλιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραιτηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και των υπουργικών καθηκόντων του προκειμένου να τρέξει την υποψηφιότητά του.

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματος».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε σε ερωτήματα εάν θα γίνει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Πατούλη όπως φέρεται να ζητείται από την πλευρά του περιφερειάρχη, ούτε εάν θα διαγραφεί από τη ΝΔ σε περίπτωση που επιμείνει στην υποψηφιότητά του, όπως συνέβη με τον πρώην βουλευτή Κοζάνης, Γ. Αμανατίδη στην Δυτική Μακεδονία.

«Θα μείνω σε αυτά τα οποία είπα πριν και ήταν σαφή. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Για την επενδυτική βαθμίδα

Ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο briefing, αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του ιαπωνικού οίκου αξιολόγησης R&I. «Μπορεί ο συγκεκριμένος οίκος να μην ανήκει στους αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο η εν λόγω αναβάθμισή της χώρας μας αποτελεί σημαντικό γεγονός για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ανοίγει ο δρόμος των επενδύσεων για την Ιαπωνική αγορά, μια από τις πιο αναπτυγμένες και ισχυρές οικονομίες παγκοσμίως και δεύτερον γιατί ένα τέτοιο πιστωτικό γεγονός μπορεί να λειτουργήσει ως “προάγγελος” για μελλοντικές αναβαθμίσεις της χώρας μας.

»Αποδεικνύεται έμπρακτα, για ακόμα μια φορά, ότι η Ελλάδα, χάρη στις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, είναι ισχυρότερη από ποτέ οικονομικά και διπλωματικά. Άλλωστε, έχουν περάσει ακριβώς έξι μήνες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία, όπου υπέγραψε κοινή δήλωση στρατηγικής συνεργασίας με τον Ιάπωνα ομόλογό του, ενώ συναντήθηκε με επενδυτές στο πλαίσιο στενότερης οικονομικής συνεργασίας με τη χώρα μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ