Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Κ. Αγοραστός: «Η ιστορία δεν λέει ποτέ «αντίο» αλλά «θα σε δω αργότερα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομιλία Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας

«Η κυβέρνηση διένυσε πολύ μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής απ’ αυτή που αναλογούσε στην Ελλάδα για να επιτευχθεί η συμφωνία, και μάλιστα τη διένυσε σε εθνικά επικίνδυνο δρόμο καθώς εκχώρησε τη γλώσσα και την εθνότητα».

«Η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων είναι ένα δυσλειτουργικό κείμενο, με μεγάλα μειονεκτήματα, σημαντικές ασάφειες και αξιοσημείωτα κενά.

Κατά την άποψή μου, η κυβέρνηση διένυσε πολύ μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής απ’ αυτή που αναλογούσε στην Ελλάδα για να επιτευχθεί η συμφωνία, και μάλιστα τη διένυσε σε εθνικά επικίνδυνο δρόμο καθώς εκχώρησε τη γλώσσα και την εθνότητα».

Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των Δημοτικών Συμβουλίων των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «απολύτως κατανοητή και σεβαστή την αντίδραση της κοινωνίας και τη συναισθηματική φόρτιση που προέρχεται  από την ενστικτώδη συνειδητοποίηση ότι διακυβεύονται στοιχεία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνικού έθνους αλλά και αυτή η ταυτότητα του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των Μακεδόνων.

Άλλωστε, σπάνια η ελληνική πολιτική ιστορία έχει να επιδείξει τέτοιας έκτασης, έντασης και διάρκειας λαϊκές κινητοποιήσεις που ευαισθητοποιούν  το σύνολο του ελληνικού λαού», σημείωσε, καθιστώντας, όμως, σαφές ότι «δεν είναι αποδεκτοί σε μια γνήσια δημοκρατική, ανοιχτή κοινωνία οι προπηλακισμοί, οι αποδοκιμασίες και χαρακτηρισμοί όπως «προδότες».

Ο κ. Κ. Αγοραστός παρέθεσε απόψεις των αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου για τη Μακεδονία και ολοκλήρωσε την ομιλία του παραθέτοντας ένα γνωστό αξίωμα για την ιστορία: «Η ιστορία δεν λέει ποτέ «αντίο» αλλά «θα σε δω αργότερα». Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, όλοι μας», είπε με νόημα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ