Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Η Νίκη Πολιτών Αγ. Παρασκευής ζητά να ανακληθεί η απόφαση του ΔΣ για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε πλατεία

Δημοσιεύθηκε

στις

H Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Ιωάννη Σταθόπουλο, επανέρχεται για το ζήτημα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων επί της συμβολής των οδών Αγίας Τριάδος και Ψαρών, ζητώντας την ανάκληση προηγούμενης κανονιστικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου καθώς προκύπτει σημαντικό ζήτημα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων από την παραχώρηση της έκτασης κοινόχρηστου χώρου Πρασίνου.

“Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, Δημοτική αρχή αποφασίζει να επιτρέψει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί του γκαζόν Πλατείας, περιορίζοντας και πρακτικά καταστρέφοντας πράσινο”, επισημαίνει η δημοτική παράταξη.

“Ειδικότερα σε μέρες καύσωνα, όπως αυτές που βιώνουμε αυτήν την εβδομάδα, γίνεται περισσότερο κατανοητό τι σημαίνει για το μικροκλίμα της περιοχής η αφαίρεση του μισού αρδευόμενου χώρου πρασίνου στο μόνο πράσινο χώρο της περιοχής Παραδείσου”, προσθέτουν.

Κατόπιν, συμπληρώνουν, εκφράζοντας κάθετα την αντίθεσή τους: “Ήταν για όλους μας και ιδιαίτερα για πολλούς κατοίκους της περιοχής γύρω από την μικρή Πλατεία των οδών Αγ. Τριάδος και Ψαρών μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Πολύ περισσότερο που το πρωί της 10ης Ιούνη, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο επιχειρηματίας της παραχώρησης προχώρησε σε παράνομες εργασίες εκσκαφής επί του Πρασίνου προκειμένου να πακτώσει με σκυροδέτηση μόνιμες κατασκευές ομπρελών. Ενώ προηγουμένως υπάλληλοι της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου διέκοψαν την παροχή νερού αυτόματου ποτίσματος του γκαζόν για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποξήλωσης πρασίνου και εκσκαφής από προσωπικό του καταστήματος επισιτισμού του επιχειρηματία, όπως δήλωσε ο ίδιος”.

Η Νίκη Πολιτών με εισήγησή της καλεί όλες και όλους τους/τις Δημοτικούς Συμβούλους να ανακαλέσουν αυτή την παραχώρηση που ψηφίστηκε.

“Ο χώρος της Πλατείας είναι Κοινόχρηστος χώρος Πρασίνου. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να δοθεί για τραπεζοκαθίσματα. Αποτελεί προηγούμενο για την παράδοση του υπόλοιπου χώρου Πρασίνου του Πάρκου της Αγίας Τριάδος και Ψαρών αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων Πρασίνου του Δήμου μας.

Όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που εκπροσωπούμε το 75% των ψήφων των πρόσφατων εκλογών ζητάμε για πολλούς λόγους να ανακληθεί η απόφαση παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων”, τονίζει η παράταξη.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ