Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Γ. Πατούλης: “Το Πολυτεχνείο πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει”

Δημοσιεύθηκε

στις

Δήλωση με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και την αναστάτωση που έχει προκληθεί γύρω από τους φετινούς εορτασμούς έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η ανακοίνωση μελών του Συλλόγου Φυλακισθέντων κι Εξορισθέντων Αντιστασιακών,  ότι δεν θα συμμετάσχουν φέτος σε καμία εκδήλωση για το Πολυτεχνείο  για λόγους συνείδησης, στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα ισχυρό μήνυμα ευθύνης και συνέπειας, απέναντι σε όσους επιμένουν να βάζουν το κομματικό συμφέρον, πάνω από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού. Το Πολυτεχνείο και όσα συμβολίζει, ως κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που πιστεύει στις αρχές και τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Τα ιδανικά της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν προδίδονται από τη ματαίωση μιας πορείας, αλλά από την περιφρόνηση στην αξία της ανθρώπινης ζωής. 

Στην Αττική, το υγειονομικό μας προσωπικό, σηκώνει ήδη πολύ βαρύ φορτίο όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους επιβαρύνουμε επιπλέον, ρισκάροντας με τη διοργάνωση συγκεντρώσεων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού.  Απαιτείται από όλους λογική και υπευθυνότητα. Αλλά πάνω από όλα, απαιτείται σεβασμός σε αυτούς που δίνουν καθημερινά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες τη μάχη,  για να “κερδίσουμε τον πόλεμο”  με τον κορονοϊό και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ