Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Απάντηση του Κόκκαλη στον Καραμέρο για την άρνηση ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας σε Δάσος Συγγρού και Κτήμα Καρέλα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Σε απάντηση σας με Αριθμ. Πρωτ. 183 στις 10/08/2018, στην ουσία αρνείστε και εν μέρει αποποιείστε των ευθυνών σας στο αίτημά μας για την παραχώρηση μιας υδροφόρας, η οποία θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως ανάμεσα στο Δάσος Συγγρού και το Κτήμα Καρέλα, έτσι ώστε να προλάβουμε άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό θα έβαζε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου εντός αστικού ιστού», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Β. Κόκκαλης σε απάντησή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Καραμέρο.

Η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου απευθύνθηκε επανειλημμένως στην Περιφέρεια, ως άμεσα εμπλεκόμενου φορέα. Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει 3 υδροφόρες, αλλά διαθέτει και πλέον των 120 χώρων πρασίνου και δεκάδες κατάφυτους πεζόδρομους, οι οποίοι θέλουν περιποίηση και πότισμα. Η καθημερινότητα μιας πόλης δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαταράσσεται, και δεν είναι δυνατόν να υποβαθμιστεί, αν όχι να καταστραφεί, το αστικό πράσινο με την απασχόληση των υδροφόρων για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.

Η υπηρεσία, οι υπάλληλοι και οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου είναι σε διαρκή επιφυλακή και περιπολίες καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, με 6 πυροσβεστικά οχήματα από 0,5t έως μέγιστου ωφέλιμου φορτίου 3,5t. Ζητούν, για το καλό της πόλης, από την Περιφέρεια Αττικής να διαθέσει μια υδροφόρα τουλάχιστον 10t, η οποία θα χρησιμοποιηθεί άμεσα στο πεδίο για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς άλλες είναι οι αρμοδιότητες των πυροσβεστικών οχημάτων, και άλλες των υδροφόρων.

«Δοκιμαστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιποβαρείς, τόσο στη φωτιά στο Μάτι, στην Κινέτα, στον Κάλαμο πέρυσι, άλλα και στις πλημμύρες στη Μάντρα, στο Μαρούσι, στην Αθήνα. Σας παρακαλούμε, επιτέλους, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αφήστε τα μικροκομματικά καμώματα και πράξτε το αυτονόητο. Στείλτε μία μεγάλη υδροφόρα ώστε να συμβάλλετε και εσείς στο ελάχιστο στην προστασία του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλα. Ασχοληθείτε ρεαλιστικά με την ουσία, με τα προβλήματα, με την πόλη μας, με τους πολίτες της, με την ποιότητα ζωής τους. Ασχοληθείτε με τις ζωές μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ