66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: “Έρχεται” η μεγαλύτερη γιορτή των λουλουδιών – Τι δήλωσε στο Χ-τύπο ο Πρόεδρος, Γ. Παντελεάκης

0

Φαίνεται πως ο κορωνοϊός δεν αποτέλεσε εμπόδιο και η μεγαλύτερη Ανθοκομική Έκθεση των Βορείων Προαστίων είναι πλέον έτοιμη να ανοίξει τις πύλες και να υποδεχτεί τους λάτρεις του πρασίνου, των φυτών και των λουλουδιών.

Η φετινή, 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ξεκινά τη λειτουργία της στις 29 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2020, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Οι επαγγελματίες της ανθοκομίας έχουν στολίσει τα περίπτερα τους με άνθη και φυτά γεμίζοντας έτσι το χώρο με πανέμορφα χρώματα και αρώματα. Οι εκθέτες αλλά και οι γεωπόνοι του Δήμου είναι εκεί προκειμένου να εξηγήσουν τα πάντα για κάθε λουλούδι.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη από τις 10:00 έως τις 16:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το εισιτήριο ανέρχεται στο 1 ευρώ για τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Η είσοδος είναι δωρεάν για ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά έως 12 ετών.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς», κ. Γιάννης Παντελεάκης μίλησε αποκλειστικά στον Χ-τύπο για τη φετινή διοργάνωση. Ο ίδιος επισημαίνει: “ Προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να ξεκινήσει η Ανθοκομική έκθεση, για να ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή και να κινηθούν όλα ομαλά κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της.

 Μόνο και μόνο το ότι αυτή η έκθεση είναι η πρώτη που ανοίγει πανελλαδικά μετά την άρση περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υποδηλώνει την υψηλή ευθύνη που έχουμε. Εμείς έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα και γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να τα εφαρμόσουμε, και να είμαστε ακόμα πιο αυστηροί από αυτά που μας έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Ένα παράδειγμα είναι ότι σε 70 σημεία μέσα στο Άλσος θα υπάρχει αντισηπτικό.”

Όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα που είθισται να πλαισιώνουν την Έκθεση, ο κ. Παντελεάκης σημειώνει: “Φέτος, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθυεί καμία πολιτιστική εκδήλωση, αλλά ετοιμάζουμε μια έκπληξη πάνω σε αυτό.”

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος σε μήνυμα του με αφορμή την εκδήλωση επισημαίνει: «Ανθοκομική Κηφισιάς ξανά! Η εμβληματική και ιστορική έκθεση Κηφισιάς δεν είναι φέτος μόνο η μεγάλη γιορτή των λουλουδιών στον Δήμο μας.

 Είναι διαφορετική αλλά ακόμα πιο σημαντική καθώς έρχεται να δώσει τόνο αισιοδοξίας κι επιστροφής σε μεγάλες εκδηλώσεις. Είναι το πρώτο σημαντικό γεγονός μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Όλοι μας εργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια. Δεν ανησυχούμε κι επαγρυπνούμε!»

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.