Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φυσικό αέριο σε όλο το Δήμο Κηφισιάς – Επέκταση του δικτύου στην Εκάλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Γοργά προχωρούν οι εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στον Δήμο Κηφισιάς, με τις επεκτάσεις να γίνονται και στην Εκάλη.

Όπως αναφέρεται, η ανταπόκριση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) στα αιτήματα του Δήμου Κηφισιάς και του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου είναι θετική και η συνεργασία συνεχής.

Σε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς με τον πρόεδρο της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρο Χατζηγιάννη και τους Διευθυντές των αρμόδιων Τμημάτων της Εταιρείας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου το φυσικό αέριο να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες γειτονιές του Δήμου.

Ο κ. Θωμάκος στη συνάντηση, τόνισε την περιβαλλοντική και οικονομική διάσταση των ωφελειών της χρήσης φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες του Δήμου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από την εταιρεία το χρονοδιάγραμμα εργασιών προκειμένου οι προγραμματισμένες ασφαλτοστρώσεις και τα έργα αποχέτευσης να πραγματοποιηθούν μετά τις εργασίες της ΕΔΑ για να μην δημιουργηθούν μπαλώματα στο οδόστρωμα.

 

Φυσικό αέριο και στην Εκάλη

Η Δημοτική Ενότητα Εκάλης εντάχθηκε στο πρόγραμμα των επεκτάσεων, κάτι το οποίο έμοιαζε αδιανόητο κι όμως επετεύχθη χάρη στις επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για σημαντικό βήμα ενεργειακής αναβάθμισης της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου διανομής 2021-2025 που υλοποιεί ήδη η Εταιρεία στον Δήμο μας, προβλέπεται η κατασκευή συνολικά 26 νέων χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, οι επεκτάσεις αφορούν σε μήκος που ανέρχεται σε δώδεκα (12) χιλιόμετρα. (οι επεκτάσεις του φυσικού αερίου στην Εκάλη απεικονίζονται στο χάρτη).

Οι επεκτάσεις του φυσικού αερίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν και κάτω από τη Λεωφόρο Θησέως προς την περιοχή της Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται πολλές αιτήσεις κατοίκων για νέες επεκτάσεις και σε διπλανούς δρόμους, που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ