Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Το συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών έρχεται από τις 14 έως τις 17 Απριλίου στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, για 5η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει το συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, MSKMUN (1st Middle School of Kifissia Model United Nations) από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, 2022 στην σχολική διεύθυνση Λεβίδου 42, Κηφισιά.

Το πρώτο συνέδριο έλαβε χώρα το 2018 με πρωτεργάτρια και Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς, κα Σάντρα Δωροπούλου καθώς και μια μικρή ομάδα μαθητών του ίδιου σχολείου με αριθμό συμμετεχόντων περί τα 100 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων από τα κοντινά σχολεία. Μέσα σε μερικά χρόνια, μεγάλωσε η οργανωτική ομάδα και μαζί άνθισε και το συνέδριο. Συγκεκριμένα, το 2020, συμμετείχαν 500 άτομα από Ελλάδα και εξωτερικό, όπου ο Δήμος παραχώρησε την αίθουσα του ιδρύματος Λάτση στο Κεφαλάρι, για την τελετή έναρξης. Στην εν λόγω τελετή, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, κος Θωμάκος και η εν ενεργεία υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων κα Κεραμέως. Την δύσκολη χρονιά του 2021 με την πανδημία του Sars-CoV-2 καθώς και την πλήρη μεταβολή των δια ζώσης μαθημάτων σε διαδικτυακά, το συνέδριο συνεχίστηκε και με επιτυχία. Προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες, το συνέδριο έγινε μέσω της πλατφόρμας Zoom με συμμετοχή σχολείων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας με 250 συμμετέχοντες.

Φέτος, αναγνωρίζοντας τα μέτρα προστασίας περιορισμού της εξάπλωσης του ιού και με μέλημα την υγεία των συνανθρώπων, το συνέδριο θα φιλοξενήσει 200 συμμετέχοντες δια ζώσης στην σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ