Συνεχίζονται εντατικά οι επεμβάσεις για τα κουνούπια στο Δήμο Κηφισιάς

0

Συνεχίζονται εντατικά οι επεμβάσεις για τα κουνούπια στο Δήμο Κηφισιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης τους, σε χώρους που έχει την ευθύνη τους, ο Δήμος.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) εφαρμογές (1η: 20 & 23 Απριλίου, 2η: 3 & 4 Μαΐου, 3η: 21 & 22 Μαΐου) και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Οι εφαρμογές προνυμφοκτονίας επαναλαμβάνονται κάθε 15 ημέρες και σε κάθε εφαρμογή γίνεται έλεγχος εκ νέου όλων των περιοχών.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το αρμόδιο Υπουργείο στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον του Δήμου Κηφισιάς, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τα σημεία στα οποία γίνεται επέμβαση του αρμόδιου συνεργείου είναι σε φρεάτια οδών, σε πάρκα, πλατείες, καθώς και σε σημεία με στάσιμα νερά. Η δράση αυτή του Δήμου Κηφισιάς γίνεται προσθετικά με τις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδια για τους ψεκασμούς των ρεμάτων.

Καλούνται όσοι πολίτες έχουν εντοπίσει στάσιμα νερά σε δημόσιους χώρους να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος (κα Μπαντελά 213 – 2007669).

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.