Συμμετοχικός Προϋπολογισμός: Τα αιτήματα των κατοίκων της Κηφισιάς για το 2020

1

Το 2016 ο Δήμος Κηφισιάς εγκαινίασε τη διαδικασία του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου.

Το πρόγραμμα προβλέπει την υλοποίηση μικρής κλίμακας έργων ή υπηρεσιών που αφορούν στην αναβάθμιση των γειτονιών και τα οποία έχουν προτείνει οι δημότες μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων και των εκλεγμένων Συνοικιακών Συμβουλίων και προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες και των 14 Συνοικιών του Δήμου, των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας κι Εκάλης.
Στο Συμμετοχικό Προϋπολογισμό του 2020 έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων των πολιτών που αφορά στην αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με τοποθέτηση λαμπτήρων φωτισμού νέας τεχνολογίας τύπου Led. Παρεμβάσεις φωτισμού πραγματοποιήθηκαν στις συνοικίες Αλωνίων, Πολιτείας, Άνω Κηφισιάς, Μορτερού, Συνοικισμού Νέας Ερυθραίας κ.α.
Οι πολίτες μέσω των συμμετοχικών διαδικασιών αιτήθηκαν παρεμβάσεις αποκατάστασης επικίνδυνων σημείων σε πεζοδρόμια και σημειακά σε οδοστρώματα. Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου έχουν προχωρήσει σε αποκαταστάσεις οδοστρώματος στην οδό Παλαιολόγου, στην κατασκευή πεζοδρομίου και κρασπέδων στην οδό Αγίου Σεραφείμ, την Τατοίου, την Όθωνος, Αχαρνών, την 1η Μάη, Μαρίνου Αντύπα, Αραβοσιτά κ.α.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι πολίτες, σύμφωνα με τις προτάσεις του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού 2020 και στους χώρους πρασίνου. Τέτοιοι χώροι έχουν ήδη συντηρηθεί όπως ο χώρος πέριξ του Γυμναστηρίου Πολιτείας, ή έχουν αναμορφωθεί όπως το τριγωνικό πάρκο στην συμβολή των οδών Ερυμάνθου και Κηφισού ή έχουν πραγματοποιηθεί μικρά έργα όπως η αντικατάσταση της ξύλινης πέργκολας στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας.
Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.Αλέξιος Μακρής, τα αιτήματα των πολιτών που προέκυψαν μέσω των συμμετοχικών διαδικασιών ανέρχονται σε 79 και είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρυθμός υλοποίησής τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Συμμετοχικός Προϋπολογισμός: Τα αιτήματα των κατοίκων της Κηφισιάς για το 2020 | XΤΥΠΟΣ online  Εφημερίδα Χτύπος διαβάστε όλη την είδηση από… Google News (Δήμος Αχαρνών) Συμμετοχικός Προϋπολογισμός: Τα αιτήματα των κατοίκων… […]

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.