Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Στην Ξάνθη για το συνέδριο της Ένωσης «Κλεισθένης» οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Επενδυτικός-Αναπτυξιακός Προγραμματισμός & Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», διεξήχθη από τις 12 ως τις 15 Μαΐου στην Ξάνθη με τη συμμετοχή πολλών αυτοδιοικητικών και από την Αττική.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», τον Δήμο Ξάνθης και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 800 σύνεδροι από όλη τη χώρα.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ρόζυ Χαριτοπούλου και η Διευθύντρια Οικονομικών Μαρία Δαλιέτου, αλλά και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, και στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Το Σάββατο 14/5 πραγματοποιήθηκε η ομιλία της κας Χαριτοπούλου με θέμα «Νέο νομοθετικό πλαίσιο για Κυκλική Οικονομία: Δράσεις Εναλλακτικής Διαχείρισης & Πρόληψης στους ΟΤΑ». Σε μια περίοδο αλλαγών σε διοικητικό, οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η μετάβαση σε μια Πράσινη Οικονομία αποτελούν μερικά από τα θέματα αιχμής και ενημέρωσης των αιρετών, τεχνοκρατών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέματα τα οποία παρουσιάζονται στο συνέδριο.

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αυτοδιοικητικούς από όλη την Ελλάδα, ενώ παρέδωσε την ιστορική έκδοση του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, τόσο στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» Δρα Μιχάλη Χρηστάκη και στον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Για τέσσερις ημέρες, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, παρακολουθήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπως σχεδιάστηκε από διοργανωτές, προκειμένου να συμπεριλαμβάνει όλα τα πεδία ευθύνης των ΟΤΑ, με στόχο την ενημέρωση στις τρέχουσες εξελίξεις, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ενίσχυση της πορείας των Οργανισμών, σε μια δύσκολη και απαιτητική περίοδο. Επίσης, συζητήσαμε θεσμικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα των ΟΤΑ, για τα οποία βγήκαν συμπεράσματα και δόθηκαν απαντήσεις από τους αρμοδίους. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Συνεδρίου, και ιδιαίτερα τον Δήμο Ξάνθης, που φιλοξένησε τη διοργάνωση.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ