Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πότε θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου 2020, όπως και όλες οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιάννης Παντελεάκης και το Δ.Σ. της Έκθεσης προχώρησαν και τυπικά στην αναβολή της έκθεσης στις προκαθορισμένες ημερομηνίες και την επανεξέταση του θέματος, μετά τις 27 Απριλίου όπου αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θα συνεχιστούν ή όχι τα μέτρα περιορισμού.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τη συνάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς με τον Πρόεδρο της Έκθεσης και τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ανθοκομικής Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 7 Απριλίου.


Είχαν προηγηθεί εκτενείς διαβουλεύσεις του Προέδρου της Ανθοκομικής Έκθεσης με όλους τους αιτούντες ανθοπαραγωγούς όπου εξετάστηκαν οι πιθανές ημερομηνίες μετάθεσης της έκθεσης. «Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθοπαραγωγών απέκλεισε την μετάθεση της έκθεσης το Σεπτέμβριο, ενώ δήλωσε πως θα συμμετέχει στον Κηφισσιώτικο θεσμό εάν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου. Το διάστημα μετά από αυτή την ημερομηνία είναι εκτός εποχής καθώς έχει παρέλθει η ανθοφορία των περισσότερων φυτών. Οι Δημότες μας δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ από την αναβολή της Έκθεσης καθώς το ΔΣ της Ανθοκομικής είχε προβλέψει το ενδεχόμενο ματαίωσης όποτε δεν προέβη σε καμία δεσμευτική σύμβαση», δήλωσε ο κ. Παντελεάκης.
Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς είναι η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρίσιμη στο χώρο της Ελληνικής ανθοκομίας. Αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών. Για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια Ανθοκομική Έκθεση, αποκλειστικά με τη συμμετοχή ανθοπαραγωγών και παραγωγών κηπευτικών ειδών στις αρχές Ιουνίου, εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες όσον αφορά την πανδημία.

Τέλος, το ΔΣ της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, εκ μέρους του Δήμου και των Δημοτών, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 3000 ευρώ για τον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης του κορονοιού Covid-19 ενώ εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει και τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ