Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Πέρασε» ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 του Δήμου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς, συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, με επείγουσα πρόσκληση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κηφισίας, Γιώργος Θωμάκος, δήλωσε:
«Στο Τεχνικό Πρόγραμμα, πλειοψήφησε με 15 υπέρ έναντι 8 και 4 λευκά επί των 27 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, η πρόταση που κατήρτισε μια ημέρα πριν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να συμπεριλάβει σημεία της Εναλλακτικής Πρότασης των 8 Δημοτικών Παρατάξεων. Ήδη είχαν ενσωματωθεί συγκεκριμένες προτάσεις των λοιπών παρατάξεων, οι οποίες κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των 4 συναντήσεων αιρετών του Δήμου, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Την πρόταση υπερψήφισαν τέσσερις παρατάξεις καθώς και σύμβουλοι λοιπών παρατάξεων.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 δίνεται βάρος σε μελέτες και έργα:
• Ασφαλτοστρώσεων
• Επέκτασης και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού
• Κατασκευής πεζοδρομίων
• Διανοίξεων οδών

Επίσης, δίνεται προτεραιότητα στην σχολική στέγη (με έμφαση στα: 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, 9ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς) και σε αθλητικές υποδομές (αθλητικό συγκρότημα –Κολυμβητήριο Κάτω Κηφισιάς, νέα κλειστά προπονητήρια και στις 3 πόλεις, ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Νέας Ερυθραίας «Φώτης Βαρδαξης»).
Επιπλέον περιλαμβάνει πρωτότυπες και καινοτόμες μελέτες (δημιουργία Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, διαμόρφωση αθλητικού χώρου για skateboard και BMX, δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου στην Νέα Ερυθραία κ.α.).

Η Εναλλακτική Πρόταση των 8 Δημοτικών Παρατάξεων έλαβε 10 υπέρ, 15 κατά και 2 λευκά.

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κηφισιάς συζητήθηκε παρουσία 22 Δημοτικών Συμβούλων σε σύνολο 41. Για μια ακόμη χρονιά στη συζήτηση δεν συμμετείχε η Δημοτική Παράταξη της προηγούμενης Διοίκησης (έως το 2014). Εγκρίθηκε με 18 υπέρ και μια κατά. Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν έξι παρατάξεις και σύμβουλοι λοιπών παρατάξεων.

Ο προϋπολογισμός του 2020 θέτει προτεραιότητες στους τομείς:
• Καθαριότητας
• Κοινωνικής πολιτικής
• Εξοικονόμησης ενέργειας- Προστασίας του περιβάλλοντος
• Ψηφιακές εφαρμογές- Καινοτομίες στην υπηρεσία του πολίτη

Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέπτυξαν τους στόχους της επόμενης χρονιάς στους τομείς τους.
Οι ασφαλιστικές δικλείδες της νομοθεσίας και η προσέλευση των συναδέλφων στην κατεπείγουσα συνεδρίαση, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε ώστε να προσφέρουμε όσα ζητούν και όσα αξίζουν οι συμπολίτες μας.
Ευχαριστώ πολύ για την εργασία που κατέβαλαν τις Διευθύνσεις Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών με τις Διευθύντριες και όλους τους Προϊσταμένους καθώς και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ