Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ο Δήμος Κηφισιάς ανοίγει την αγκαλιά του στους πρόσφυγες της Ουκρανίας – Παροχή στέγης στο Ζάννειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μητέρες με παιδιά που άφησαν πίσω τη φρίκη που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ερείπια των σπιτιών τους αλλά και δικούς τους ανθρώπους φιλοξενεί ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ζάννειο Ίδρυμα Εκάλης και την Ουκρανική Πρεσβεία.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Ζαννείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης Γεώργιος Γαβριήλ και η ΑΜΚΕ Βορυσθένης που εξουσιοδοτήθηκε από την Ουκρανική Πρεσβεία, 36 συνολικά άτομα μονογονεϊκών οικογενειών θα βρουν στέγη και φροντίδα για τρεις έως πέντε μήνες, στη δομή της Εκάλης. Ήδη φιλοξενούνται 13 άτομα, 6 μητέρες και 7 παιδιά.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αναλάβει τον συντονισμό της δράσης και η επιλογή των προσφύγων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γίνεται από την Ουκρανική Πρεσβεία. Οι εγκαταστάσεις του Ζαννείου Ιδρύματος προσφέρθηκαν δωρεάν για τη φιλοξενία. Οι χώροι του ιδρύματος ανακαινίστηκαν,εξοπλίστηκαν και διαμορφώθηκαν οκτώ αίθουσες ύπνου καθώς επίσης και χώροι μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

 

 

Η ιδέα της φιλοξενίας ανήκει στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Παντελεάκη, ο οποίος συντονίζει τη δράση.

“Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Ιδρύματος Γεώργιο Γαβριήλ και το μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος -Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Λιανό. Όλοι μαζί εργαζόμαστε προκειμένου η Κηφισιά να στηρίξει έμπρακτα το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ