Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Οι Κεφαλονίτες της Κηφισιάς γιόρτασαν μεγαλόπρεπα τα 160 έτη της ενσωμάτωσης της Επτανήσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια λαμπρή εκδήλωση, η Ένωση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων γιόρτασε το  Σάββατο 18 Μαΐου 2024 τη συμπλήρωση 16 ετών από την Ενσωμάτωση της Επτανήσου με τη μητέρα-πατρίδα.

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Κοκολής (Κεφαλονίτικης καταγωγής) εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
Στη συνέχεια, η χορωδία της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών, με μαέστρο  τον Αιμίλιο Γιαννακόπουλο, γέμισε την αίθουσα με μελωδίες από  Επτανησιακές και άλλες μεγάλες γνωστές επιτυχίες.
Το πρόγραμμα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο: το χορευτικό τμήμα του Ι. Ναού Φανερωμένης Χολαργού, φορώντας Επτανησιακές στολές, απέδωσε χορούς από όλα τα νησιά του Ιονίου, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό σε όλους.
Παρόντες στη μεγάλη γιορτή ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Μαριάννα Τουζαμάτου, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Μπάμπης Αλεξανδράτος, ο δήμαρχος  Κηφισιάς  Βασίλης Ξυπολυτάς, η  Πρόεδρος του  Δημοτικού  Συμβουλίου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, οι  Αντιδήμαρχοι Χρήστος Καλός και Γιάννης Διονυσιώτης, ο  τ. δήμαρχος  Γιώργος Θωμάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Σκορδίλης, Αντώνης Μπιτσάνης και Σταύρος Ζαπάντης, οι Κεφαλονίτες  καθηγητές  Πανεπιστημίου  Γεράσιμος Μεταξάς  και  Ναπολέων Μαραβέγιας, οι Πρόεδροι  πολλών Κηφισιώτικων Συλλόγων και τα Προεδρεία της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών, της  Κυθηραϊκής Ένωσης, της Συνομοσπονδίας  Επτανησιακών Σωματείων, του Συλλόγου Λευκαδίων, της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά, Χαλανδρίου και Αγ. Παρασκευής , ο τ.  Πρόεδρος των Απανταχού Παξινών και πολλοί άλλοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ