Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξαναζούν τα Αρχοντικά – 4η Βόλτα στην Πλατεία Κεφαλαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κηφισιάς πραγματοποιεί την 4η Βόλτα στα Αρχοντικά το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρες 10.00-15.00, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ακούσουν την ιστορία της πόλης και να μάθουν για την ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών και επιρροών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019,  μέσω πλατφόρμας στο portal του Δήμου Κηφισιάς (www.kifissia.gr).
Οι περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της πλατείας Κεφαλαρίου η οποία την περίοδο του Μεσοπολέμου, συγκέντρωνε τους κοσμικούς Αθηναίους και αποτελούσε σημείο συνάντησης τους. Ιδιαίτερα το Πάσχα τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα από επισκέπτες οι οποίοι παρακολουθούσαν τις ακολουθίες των Παθών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως  Κεφαλαρίου. Η 4η Βόλτα στα Αρχοντικά στην Πλατεία Κεφαλαρίου συμπίπτει με την αναβίωση της ιστορικής Αλάσκας αλλά και με την επαναλειτουργία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή.


Στη νέα διαδρομή στον χρόνο και την ιστορία, οι πολίτες θα γνωρίσουν μεταξύ άλλων το ξενοδοχείο Παλάς, την οικία Κατσελίδη, το κτήριο Μιχαλαριά και την ιστορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως και του παρεκκλησιού του.
Η ομάδα των εθελοντών ετοιμάζεται πυρετωδώς  με  την σημαντική  συμβολή  καθηγητών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς. Επιστημονική επιμέλεια: Λία Βαλάτα-Τσιάμα, φιλόλογος – ερευνήτρια, M.A. Πανεπιστημίου Indianapolis, Αμαλία Παπαϊωάννου, Ιστορικός Τέχνης, Διδ. Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας, Παναγιώτη Ραυτόπουλου Αρχιτέκτων- Μηχανικός ΕΜΠ- Δημοτικός Σύμβουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ