Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Μπήκε το πρώτο λιθαράκι για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Κηφισιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα για την αναγκαιότητα αγοράς ή εκμίσθωσης οικοπέδου (αγροτεμαχίου ή μετά κτίσματος) κατάλληλου για την εγκατάσταση καταφυγίου ζώων συντροφιάς του Δήμου Κηφισιάς.

Με την υπ΄ αρ. πρωτ. 42256/3-6-2019 πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τίτλο «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», δίδεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ύψους 300.000,00 €,  την οποία ο Δήμος επιθυμεί να αξιοποιήσει.

Για του λόγους αυτούς, ο Δήμος Κηφισιάς σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου, προσπαθεί  για την εύρεση κατάλληλου χώρου, ώστε να πραγματοποιηθεί η ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τονίζεται η εξαιρετική δυσκολία του θέματος, καθώς απαιτούνται πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το καταφύγιο θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 150μ. από κατοικία, να είναι τουλάχιστον επιφάνειας τεσσάρων στρεμμάτων και να επιτρέπεται και από την χρήση γης της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ