Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές καθάρισαν το Δάσος Φασίδερη στην Εκάλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δράση Καθαρισμού του Δάσους Φασίδερη της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

Οι μικροί πρόσκοποι απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο αγαπούν το Δάσος Φασίδερη, όαση πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, μαζεύοντας ξερά χόρτα, κλαριά και απορρίμματα και βοηθώντας να καθαρίσει το δάσος, με καλή διάθεση και χαμόγελο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι πρόσκοποι έπαιξαν στην «καρδιά» του δάσους, απόλαυσαν τις χωμάτινες διαδρομές του, την πυκνή του βλάστηση, τις όμορφες μυρωδιές και τη δροσιά του.

Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Ζέτη Κασιμάτη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξιος Μακρής καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Γιώργος Σκορδίλης.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:
«Διοργανώνουμε μία σημαντική δράση καθαρισμού εδώ στο Δάσος Φασίδερη και καθαρίζουμε το κομμάτι που ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης. Οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας καθημερινά προστατεύουν και καθαρίζουν τον Δήμο μας. Τους ευχαριστώ πολύ όπως επίσης και το Δασονομείο Αγ. Στεφάνου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού που βοήθησαν στον καθαρισμό και τη διατήρηση της ζωντάνιας του όμορφου αυτού πνεύμονα της Αττικής».

Στο τέλος της δράσης που διοργανώθηκε από από την Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς με την πολύτιμη βοήθεια του Δασονομείου Αγ. Στεφάνου και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλαστικών συσκευασιών στο περιβάλλον. Τα παιδιά παρέλαβαν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία αλουμινίου (θερμός) προκειμένου να αντικαταστήσουν τις πλαστικές συσκευασίες.

Νέα δράση στις 11 Ιουλίου

Σημειώνεται πως το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 10.00 πμ θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός του Οικολογικού Πάρκου που ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, δράση που διοργανώνεται από το Συμβούλιο Κοινότητας Νέας Ερυθραίας σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς (Πολιτική Προστασία, Πράσινο, Καθαριότητα) (διαβάστε περισσότερα εδώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ