Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Με το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ξεκίνησαν οι Αλλοτινές Πατρίδες στον Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Για άλλη μια χρονιά το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει τις εκδηλώσεις μνήμης “Αλλοτινές Πατρίδες 2018” που ξεκίνησαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Ερυθραία και θα διαρκέσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, τραγούδι, χορούς, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ντοκιμαντέρ, αθλητικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις, έκθεση φωτογραφίας, θεατρική παράσταση, θέατρο σκιών για μικρούς και μεγάλους, ποδηλατική βόλτα όλα με σημείο εκκίνησης τις αλησμόνητες πατρίδες.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, το πρωί της Κυριακής 9/9/2018. Το μνημόσυνο έλαβε χώρα στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Ερυθραίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Ο κ. Θωμάκος μεταξύ άλλων τόνισε «Ο Δήμος Κηφισιάς και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΜΜΕ σε στενή συνεργασία με τους μικρασιατικούς συλλόγους επιχειρεί να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τη συλλογική μας μνήμη καθώς το τραύμα της καταστροφής του Ελληνισμού της Ανατολής έχει αποτυπωθεί στο DNA μας. Στη Νέα Ερυθραία κρατάμε αναμμένη την λαμπάδα της παράδοσης με μια εβδομάδα λαογραφικών, πολιτιστικών, μουσικών και αθλητικών εκδηλώσεων ταξιδεύοντας πάνω από τα δαντελωτά ακρογιάλια της Μικράς Ασίας και της Χερσονήσου της Ερυθραίας».
Ακολούθως στο Μνημείο Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας Μιχάλη Καυγαλάκη, την πρόεδρο του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους αλλά και τους προσκόπους της Νέας Ερυθραίας.
Την εκδήλωση συνόδεψε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Η διοργάνωση του μνημόσυνου και το παραδοσιακό κέρασμα ήταν από την Ένωση Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας με πρόεδρο τον Κυριάκο Μαρτάκη.
Στις «Αλλοτινές Πατρίδες» συμμετέχουν οι μικρασιατικοί σύλλογοι: Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λυθριού «Η Αγία Ματρώνα»., Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» και Αδελφότητα Αλατσατιανών Νέας Ερυθραίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ