Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

“Η Επιχειρηματικότητα είναι επιλογή”: Διαδικτυακή εκδήλωση από το Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει διαδικτυακή εκδηλώση με θέμα “Η Επιχειρηματικότητα είναι Επιλογή” την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 18:00 μέσω της πλατφόρμας zoom, θα βιντεοσκοπηθεί και θα αποσταλεί στα Λύκεια Κηφισιάς, τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν και τα οποία είναι το 1ο Λύκειο Κηφισιάς, το 3ο Λύκειο Κηφισιάς και το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας. Την οργάνωση της εν λόγω δράσης ανέλαβε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παντελεάκης, με την πολύ σημαντική συμβολή της Διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής υπό την εποπτεία του Διευθυντή της κ.Αλέξανδρου Σουλαχάκη.
Οι ομιλητές είναι:
1) Η κα.Μαρία Βυτινίδου, διακεκριμένη από την VOGUE ITALIA, Χημικός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και απόφοιτος του Central St Martin’s College of Arts & Design και London College of Fashion, είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτρια του label «Maria Vytinidou Luxury Design Brand» και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μόδας που περιλαμβάνει την Σχολή Μόδας AthensFashionClub, την 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα ‘The Fashion Gate’ και το 1ο Υβριδικό Online Store & Co-Working Space στην Ελλάδα ‘Τhe Sustainable Floor’.
2) Η κα.Μαρία Γιαννέτου, Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Eργάστηκε για 13 χρόνια στο MEGA CHANNEL ως παρουσιάστρια, ρεπόρτερ και συντάκτρια διεθνών ειδήσεων. Έχει πτυχίο French Business Studies από το University of Illinois (Η.Π.Α) και Master’s Degree στη Δημοσιογραφία από το Columbia College of Chicago (H.Π.Α). Είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας του Junior Achievement Greece, του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που εφαρμόζει προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα σχολεία.
3) Ομάδα μαθητών Β’Λυκείου, από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν την «εικονική επιχείρηση» τους EcoWave. Η EcoWave βραβεύθηκε στις 8 Μαΐου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του Junior Achievement Greece ως η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε το Βραβείο Καινοτομίας JA Europe Delta Innovation Award και ήταν μεταξύ των μόλις 7 ομάδων που βραβεύθηκαν από τις 40 ομάδες που διαγωνίσθηκαν. Με τη βράβευση αυτή η EcoWave συγκαταλέγεται στις 7 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ευρώπης για το 2020!
4) Ο Δρ Κωνσταντίνος Κότιος δραστηριοποιείται επιστημονικά αλλά και επιχειρηματικά στον χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 20 χρόνια. Ξεκίνησε τα βήματα του ως συνιδρυτής του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY, ο οποίος σταμάτησε τις εργασίες του στα τέλη του Απρίλη 2020. Αυτή τη στιγμή επενδύει όλη του την ενέργεια σε ένα νέο και καινοτόμο project, την LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Στρατηγικής Καριέρας και της Δια Βίου Εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά οδηγών σπουδών για Μαθητές Λυκείου με τον τίτλο ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη και το βιβλίο ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ