Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Η ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Προέδρος και τα μέλη της ΔΕΠΙΣ -Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Κηφισιάς , εκφράζουν την οδύνη τους και συμπαραστέκονται στις οικογένειες των θυμάτων και ιδιαίτερα σε όλες εκείνες τις γυναίκες – μάνες που θρηνούν την απώλεια των παιδιών τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υιοθετήθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1975 ! Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης αλλά και περισυλλογής. Είναι μια ημέρα που καλούμαστε όλοι και όλες να περιφρουρήσουμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν επιτευχθεί στα ζητήματα της ισότητας των δυο φύλων. Ακόμη, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας κάθε χρόνο, αποτελεί ένα έναυσμα για να αναδείξουμε τα ζητήματα σχετικά με τις έμφυλες ανισότητες, να εμβαθύνουμε στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και να εξετάσουμε όλα τα συστημικά εμπόδια και όλες τις μορφές καταπίεσης που ασκούνται στο πλαίσιο των σύγχρονων κοινωνιών. Η επέτειος αυτή συνιστά μια γόνιμη ευκαιρία λοιπόν να αναστοχαστούμε για το τι έχει γίνει, να περιφρουρήσουμε τις μέχρι τώρα κατακτήσεις και αγώνες για την προώθηση της ισότητας των δυο φύλων αλλά και για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για ίσες ευκαιρίες με στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη και για ένα μέλλον χωρίς έμφυλες διακρίσεις και βία κατά των γυναικών .

Είναι βέβαιο πως στην 100ετία που πέρασε, επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη πρόοδος από άποψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων παραμένει το στοίχημα για τον 21ο αιώνα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ