Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δρομολογείται το Αθλητικό Κέντρο στην Κάτω Κηφισιά και το Ρέμα «Κοντοχρήστου» στην Ερυθραία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δρομολόγηση υλοποίησης του Αθλητικού Κέντρου στην Κάτω Κηφισιά και του Ρέματος «Κοντοχρήστου» στην Ερυθραία, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου

Οι προτεραιότητες και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και ο προγραμματισμός έργων που είναι στη φάση της ωρίμανσης και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η δρομολόγηση υλοποίησης των έργων του ρέματος Κοντοχρήστου στην Ερυθραία και του Αθλητικού Κέντρου στην Κάτω Κηφισιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Α. Kαλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη για την σημαντική βοήθεια που παρείχαν στο δήμο Κηφισιάς για την απομάκρυνση όλων των φερτών υλικών και των σπασμένων δέντρων τα οποία καταστράφηκαν από τη θεομηνία «Μήδεια» τον προηγούμενο χειμώνα. Μάλιστα, όπως τόνισε, η βοήθεια της Περιφέρειας, η οποία ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων της, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στη περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από την πλευρά του, επισήμανε ότι, η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, απαντώντας και στο αίτημα του δημάρχου για ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή, τόνισε ότι έχει αιτηθεί ειδικό κονδύλι από το Υπουργείο Εσωτερικό και πως τα προώρα ποσά που θα εγκριθούν θα αξιοποιηθούν με προτεραιότητα σε δήμους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε αντιπλημμυρικά έργα καθώς και σε έργα ομβρίων. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό έργο του «ρέματος Κοντοχρήστου», στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας, το οποίο έχει ξεμπλοκάρει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βρίσκεται στο ΣτΕ και αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί καθώς είναι έτοιμη και η μελέτη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε έργα ακαθάρτων, στην εξέλιξη του έργου για τη δημιουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, στο έργο του ρέματος Διονύσου, στην Οδό Λεύκης κ.α.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση και για το Αθλητικό κέντρο στην κάτω Κηφισιά το οποίο θα διαθέτει μεταξύ άλλων κολυμβητήριο, χώρους άθλησης και χώρο πρασίνου. Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις η Περιφέρεια θα συμβάλει στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του με προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου.

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε και στα θέματα ανακύκλωσης επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Κηφισιάς έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και στη συλλογή βιοαποβλήτων. Μάλιστα τόνισε ότι έχει συμβάλλει στην παραγωγή πάνω από 30 τόνων κομπόστ. Για το λόγο αυτό ζήτησε να αυξηθεί σε επίπεδο ανταποδοτικότητας η ποσότητα κομπόστ που διατίθεται στο δήμο.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό από τον Περιφερειάρχη ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Θωμάκο για την στενή συνεργασία και επισήμανε ότι με δική του πρωτοβουλία στο προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής υπάρχει ειδικός άξονας για έργα που αφορούν στην προστασία από φυσικές καταστροφές. «Η κλιματική κρίση ανέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας σημαντικών υποδομών και έργων που θα προστατέψουν τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον από μεγάλες καταστροφές. Για το λόγο αυτό στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε κάνει ειδική πρόβλεψη για χρηματοδοτήσεις έργων ομβρίων, αντιπλημμυρικών και υποδομών που θα συμβάλλουν προς την κατεύθυνσή αυτή. Παράλληλα, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη υποδομών που θα συμβάλλουν τόσο στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, όσο και στην ευζωία. Η Περιφέρεια Αττική συνεργάζεται στενά με τους 66 δήμους της Αττικής για να δημιουργηθεί μια πράσινη Περιφέρεια με ποιότητα ζωής και αναπτυξιακή προοπτική».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ