Δημιουργικό καλοκαίρι για πάνω από 500 παιδιά στο Δήμο Κηφισιάς

0

550 μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Καλοκαιρινού Παιδότοπου του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου Κηφισιάς.

Ο Καλοκαιρινός Παιδότοπος φιλοξενεί παιδιά από 4 έως και 12 ετών, σε 5 Δημοτικά σχολεία και 4 Νηπιαγωγεία του Δήμου, όπου έμπειρο προσωπικό δίνει έμφαση σε βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την πνευματική και σωματική άσκηση των παιδιών. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που ίσχυσαν και για τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Ακόμη, το πρόγραμμα φέτος εκτός από τους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς, πλαισιώνουν Γυμναστές, Δάσκαλοι Χορού, Καράτε, Εικαστικοί, Θεατρολόγοι και Μουσικοί. Επίσης υπάρχει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Με αφορμή την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πραγματοποιείται η εκπαιδευτική δράση ψυχικής υγείας «Ενημέρωση και Τεχνικές Καταπολέμησης του Στρες» με την Εργασιακή Ψυχολόγο και Εκπαιδευτικό Φλώρα Μυρσαλιώτου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι λαμβάνονται ωραίες πρωτοβουλίες σε τμήματα του προγράμματος. Με στόχο την ανάπτυξη των σωματικών και κινησιολογικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και της πνευματικής τους ανάπτυξης δια μέσου της ευγενούς άμιλλας, διοργανώθηκαν στις 21/07/2021 αγώνες παιχνιδιών- αθλημάτων στο 2ο & 3ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας. Η δράση υλοποιήθηκε από τον γυμναστή Γιάννη Γεωργάτο και τη δασκάλα Karate Ελευθερία Κουδουνάκου.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης και με υπευθυνότητα κι αγάπη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους φέτος δε θα υπάρξει ενιαία γιορτή για τη λήξη του προγράμματος. Όπως ενημερώνει η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα Κατερίνα Καραλή, θα διεξαχθεί διαγωνισμός με θέμα «Ζω το καλοκαίρι μέσα από ήχους, χρώματα και λέξεις».

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.