Δήμος Κηφισιάς και ΙΓΕ συνεργάζονται για την προστασία του Δάσους Συγγρού

0

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με την  νέα Διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), στο Δημαρχείο Κηφισιάς, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών της διοίκησης του ΙΓΕ με συσχετιζόμενους με το Ινστιτούτο θεσμικούς φορείς. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΙΓΕ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Θυμάκης, ο Αντιπρόεδρος Αλέκος Κόκκαλης και το μέλος του Ινστιτούτου Κώστας Μεταξάς.

Πέραν του θεσμικού ενδιαφέροντος ως εκ της θέσεως του, ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος διατηρεί στενούς και παλαιούς δεσμούς με το Δάσος Συγγρού, δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι απόφοιτοι της Σχολής Αναβρύτων και μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων.

Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, μιας και υπάρχει τόσο από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς όσο και αυτήν του ΙΓΕ εκπεφρασμένη δέσμευση και μέριμνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού, το οποίο αποτελεί πνεύμονα πρασίνου εντός του αστικού ιστού και προσφέρει αναψυχή και επαφή με την φύση σε χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως επισημάνθηκε από το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο η συγκεκριμένη όαση πρασίνου είναι κατά 80% τουλάχιστον δασική έκταση και όχι κτήμα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διατήρηση και την προστασία του.

Από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς υπάρχει έμπρακτη συμβολή στη διατήρηση του Δάσους Συγγρού, καθώς συνδράμει ανελλιπώς το Ινστιτούτο στην προσπάθεια πυροπροστασίας αλλά και στον καθαρισμό της δασικής έκτασης. Υπάρχει πρόταση, επίσης, από τον κ. Θωμάκο, για τριμερή χρηματοδότηση (Δήμος Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Κράτος) της επισκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου  με αντιστάθμισμα την αναλογική παραχώρηση του χώρου για τις αθλητικές ανάγκες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ινστιτούτου με το Σύλλογο Αποφοίτων και πρότεινε οι απόφοιτοι του συλλόγου να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο σε  μελέτες αξιοποίησης του Δάσους Συγγρού.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Θυμάκης επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως η νέα διοίκηση θα κινηθεί με σεβασμό ως προς τους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού και πρωταρχικό στόχο την προάσπιση του δασικού του χαρακτήρα. Παράλληλα παρείχαν ενημέρωση στον κ. Θωμάκο σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο και ζήτησαν τη συνδρομή του σε διάφορα επίπεδα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.