Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αναστηλώνεται και διασώζεται η ιστορική οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ιστορική οικία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, επί της οδού Τατοίου, από όπου ξεκίνησε το 1904 ο ήρωας για τον Μακεδονικό Αγώνα, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κας Ναταλίας Ιωαννίδου, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο.

Η κοινή λαχτάρα και το όραμα όσων σκεφτόμαστε εθνικά, δείχνει επιτέλους να παίρνει «σάρκα και οστά». Το σπουδαιότερο ιστορικό μνημείο του Δήμου Κηφισιάς, ήδη αναστηλώνεται και πλέον διασώζεται με ταχύρρυθμες εργασίες.

Ο Δήμος Κηφισιάς σε ανακοίνωσή του συγχαίρει και ευχαριστεί με συγκίνηση:

  1. Την κα Ιωαννίδου για την ύψιστη προσφορά στο Έθνος, δωρεάς της οικίας.
  2. Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, μεταξύ άλλων και για την Τεχνική Έκθεση που τώρα υλοποιείται.
  3. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό ε.α. Επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ Αλκιβιάδη Στεφανή για την εργώδη και συστηματική προσπάθεια του που στέφθηκε με επιτυχία.
  4. Την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Δράμας «Κύκλωψ» για την ευγενική χορηγία του έργου.

“Πλήθος φορείς, προσωπικότητες και απλοί πολίτες συνέβαλαν διαχρονικά στην ευαισθητοποίηση για τη διάσωση του μεγάλου μνημείου. Όλοι αισθανόμαστε δικαίωση και ενδεικτικά αναφέρουμε το Σωματείο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ – Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά» και τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς «Ο ΕΥΖΩΝ».
Ο Δήμος Κηφισιάς δηλώνει ότι βρίσκεται στην διάθεση κάθε αρμοδίου κρατικού φορέα, για οποιαδήποτε συνδρομή μας τώρα, ή στο μέλλον, ως προς τον στόχο της ανάδειξης και αξιοποίησης του μνημείου. Στον κατάλληλο χρόνο θα υποβάλει αρμοδίως σχετικές προτάσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ