Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έριξε αυλαία η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς – Ραντεβού του χρόνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αυλαία της ιστορικής έκθεσης έπεσε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, βραδιά αποχαιρετισμού του υπέροχου κόσμου των χρωμάτων και των αρωμάτων, στο Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Η φετινή έκθεση μάγεψε με τους κήπους Ευεξίας, τα καλαίσθητα περίπτερα με τα λουλούδια και τα φυτά, τις δράσεις για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών στα ύψη για την 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα εργασίας της Ανθοκομικής Έκθεσης και τη συνεχάρη που κάθε χρόνο παρουσιάζει κάτι πρωτοποριακό στους επισκέπτες. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους της Έκθεσης.

 

 

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή της πόλης αλλά και σε πολιτικές του Δήμου για το περιβάλλον. «Η Ανθοκομική Κηφισιάς, το στέμμα της καλλονής που λέγεται Κηφισιά, συνοψίζει τις πολιτικές του Δήμου μας για το περιβάλλον, σε έναν τόπο που είναι χειροπιαστό παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης. Αποκαθιστούμε διαρκώς με στοχευμένες δενδροφυτεύσεις την απώλεια που είχε ο Δήμος σε φυσικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας φυσικών καταστροφών, αλλά και διευρύνουμε τους υπόλοιπους στόχους που σχετίζονται με το περιβάλλον όπως είναι η ανακύκλωση, η ανάκτηση και η κυκλική οικονομία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, υπενθύμισε ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας την 68η Έκθεση, είχε επισημάνει ότι καθοριστικός παράγων προώθησης της Ελληνικής Ανθοκομίας και της φυτικής παραγωγής είναι και η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

 

 

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Χρήστος Λαχανάς, επεσήμανε πως η φετινή επιτυχία της Ανθοκομικής Έκθεσης είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς αλλά και προσήλωσης στον στόχο επαναπροσδιορισμού της. Από το 2015 και μετά όλοι οι Πρόεδροι Γ. Κομιανός, Κ. Χατζοπούλου, Γ. Παντελεάκης, Γ. Παπαδόπουλος, εργάστηκαν με συνέπεια για μια νέα Ανθοκομική Έκθεση, σεβόμενοι την παράδοση. «Καταφέραμε να δώσουμε στον υπερ-εκατονταετή Θεσμό της Ελληνικής Ανθοκομίας, μια σύγχρονη ανάγνωση που εκτίμησε το κοινό της, όπως αυτό φάνηκε από την προσέλευση, τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν και από τα αφιερώματα που της έγιναν με όλους τους τρόπους». Ο κ. Λαχανάς ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την Έκθεση και τόνισε πως «ξεκινάμε αμέσως για την 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς!».

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής κ. Βασίλης Καραγιαννάκης, στην ομιλία του τόνισε «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς ως γέννημα-θρέμα Κηφισιώτης, ο θεσμός αυτός φέρνει γλυκές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία και είμαι πολύ περήφανος που η φετινή Έκθεση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο».

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η Βάσω Τσαλαβούτα, πρόεδρος του Συλλόγου των Κηφισιωτών. Τη βραδιά της τελετής λήξης, πολλοί ήταν οι επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Φίλιππου Χίου και παρακολούθησαν τις βραβεύσεις των ανθρώπων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στην 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ