Ελάτε στην παρέα μας

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Όχι στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με ανακοίνωση του καταδικάζει την πρόθεση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να στήσει κεραία δίπλα σε Δημοτικό σχολείο.

Αναλυτικά:

“Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ;

Νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η COSMOTE στην προκειμένη περίπτωση, να βρίσκει κάποιο πρόθυμο συνδημότη μας και να στήνει κεραία δίπλα σε Δημοτικό σχολείο.

Νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε το επίσημο κράτος σε ρόλο απλού παρατηρητή και συλλέκτη εγγράφων να αδειοδοτεί αυτή την εγκατάσταση.

Νόμιμο είναι στη χώρα που ζούμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην έχει κανένα λόγο και αρμοδιότητα, ούτε καν να ενημερώνεται πλέον για το που θα τοποθετηθούν κεραίες.

Είναι ηθικό όμως να ζούμε σε μια χώρα που στο όνομα της προόδου και της εξέλιξης και των αναγκών των εταιρειών δεν παίρνει υπόψη της τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων ;

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι υπέρ της τεχνολογίας και της προόδου και το έχουν αποδείξει.

Όσο όμως οι εταιρείες  δεν αναγνωρίζουν ότι οι κάτοικοι της πόλης υπομένουν ένα σωρό ταλαιπωρίες (τεράστια πίλαρ στα πεζοδρόμια, μπαλωμένοι δρόμοι εξαιτίας των οπτικών ινών) και τους αντιμετωπίζουν χωρίς σεβασμό, θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί  τη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα από σχολείο της πόλης.

Με όλους τους τρόπους θα το αποτρέψει.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ