4.000 φυτά σε πυρόπληκτες περιοχές και στο Πεδίο του Άρεως από την Περιφέρεια

0

Περίπου 4.000 ανθόφυτα που προσφέρθηκαν στην Περιφέρεια από επιχειρήσεις ανθοκομίας, διατέθηκαν για φύτευση στο Πεδίο του Άρεως και σε πυρόπληκτες περιοχές.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί παραδόθηκαν στο Πεδίο του Άρεως 2.000 φυτά και ξεκίνησε ήδη η φύτευσή τους σε χώρους του πάρκου. Την Τετάρτη 8 Απριλίου παραδόθηκαν πάνω από 2.500 φυτά στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Νέας Μάκρης «Προβάλινθος», στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Μάτι Αττικής και στον Οικισμό Αμπελούπολης, προκειμένου να φυτευτούν σε περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές όπως είναι το Μάτι και η Νέα Μάκρη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις ανθοκομίας που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και παρά το γεγονός ότι έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση ισχυρού συμβολισμού και αλληλεγγύης.

Επιλέξαμε να διαθέσουμε αυτά τα φυτά στο Πεδίο του Άρεως και σε πυρόπληκτες περιοχές σηματοδοτώντας τη διάθεση και την πρόθεσή μας να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε δημιουργία, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος»

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.