10η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

0

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας και οι Ναυτοπρόσκοποι Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ»-Πατησίων, καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην 10η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στη χώρα μας για την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων και έκτακτων περιστατικών είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών. Η αιμοδοσία είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.

Κάθε άνθρωπος ηλικίας 18-62 ετών μπορεί να δώσει αίμα, μέχρι 4 φορές τον χρόνο. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, μόνο για 3 ώρες πριν ο αιμοδότης δεν πρέπει να είναι τελείως νηστικός αλλά ούτε να έχει λάβει κυρίως γεύμα. Ο όγκος αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού του ανθρώπου και η αναπλήρωση του γίνεται σε 10 λεπτά.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, από τις 12:00 έως 18:00 στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2, Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη δράση συμμετέχει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας και Λυκείων «Μίλτος Κουντουράς».Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να προσκομίζουν το ΑΜΚΑ τους. Σκοπός της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.