Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Τι ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου για την αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω της απεργίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι κινητοποιήσεις της ΠΑΕ – ΟΤΑ έχει οδηγήσει αρκετούς Δήμους στο να λάβουν μέτρα για τη σωστή ρύθμιση του θέματος της αποκομιδής των απορριμάτων, μεταξύ αυτών και τον Δήμο Χαλανδρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου, αναφέρει πως με προσωπικό ασφαλείας και με αποκομιδή απορριμμάτων μόνο από ευαίσθητους χώρους της πόλης (κέντρο, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, λαϊκές) θα δουλέψει η υπηρεσία καθαριότητας για τις επόμενες ημέρες, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης που επηρεάζουν την λειτουργία του μηχανισμού συλλογής οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Το βασικό αίτημα της ομοσπονδίας αφορά την απόσυρση του άρθρου 179 του υπό ψήφιση αναπτυξιακού νόμου που δίνει την δυνατότητα εκχώρησης ανταποδοτικών υπηρεσιών των ΟΤΑ όπως η καθαριότητα σε ιδιώτες. Μάλιστα, ήδη από σήμερα 21/10 είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις των σωματείων μέχρι και την Πέμπτη 24/10.

Σίμος Ρούσσος: «Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει τα αιτήματα για απόσυρση των διατάξεων περί ιδιωτικοποίησης»

Με νέα ανακοίνωση τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Σίμος Ρούσσος, τονίζοντας πως για όσο καιρό διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά και καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και την τοποθέτησή τους αποκλειστικά εντός των κάδων, μόνο στα απολύτως αναγκαία προς αποκομιδή, ενώ ομοίως πρέπει άμεσα να σταματήσει η απόθεση κλαδιών και υλικών κήπων.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και της αισθητικής της πόλης είναι καθήκον όλων μας. Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει τα αιτήματα για απόσυρση των διατάξεων περί ιδιωτικοποίησης, ζητά την κατάργηση απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους και την κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών τους με μόνιμο προσωπικό.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ