Την αφαίρεση παράνομων αφισών ζητά ο Γ. Πατούλης από τους Δημάρχους Αττικής

0

Την παρέμβαση των Δήμων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αφαίρεση των παράνομων πινακίδων και αφισών που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει στο σχετικό κείμενο είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου για την αποξήλωση των αφισών και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει στην επιστολή του ότι βασική δέσμευσή του «προς τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, ως επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική, ήταν και οι άμεσες ενέργειες, για την αποξήλωση των χιλιάδων παρανόμων διαφημιστικών αφισών, banners και πανό κ.λπ., τόσο και κυρίως, για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, οδηγών και πεζών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, από τη βαριά υποβάθμισή του, από τέτοια φαινόμενα».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, αρμόδιοι
υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αυτοψία, διαπίστωσαν έντονο φαινόμενο παράνομης αφισοκόλλησης – αφισορύπανσης, με αφίσες διαστάσεων 1,80×0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Σύριζα κ. Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, στο χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Π. Φάληρο, οι
οποίες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών
αξόνων του πρωτεύοντος Αστικού οδικού δικτύου, ειδικότερα δε και ενδεικτικά:

  • Π. Ράλλη από Στρατόπεδο Ρουφ μέχρι τον Κηφισό,
  • Λ. Αθηνών και Θηβών στη διασταύρωση με τους παράπλευρους της Γέφυρας,
  • Κηφισό και Ιερά Οδό στη διασταύρωση και κάτω από τη Γέφυρα και
  • Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως

Βασικό αίτημά του στη σχετική επιστολή είναι η «εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο άρθρο 9, του ν. 2946/2001» και η άμεση ενέργεια, κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, για την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.