Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου γιόρτασε ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση μνήμης, για τα 107 χρόνια από την 11η Νοεμβρίου 1912 ημέρα απελευθέρωσης της Χίου, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που, παρά τη βροχή, προσήλθαν για να τιμήσουν την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κ. Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, με θέμα: “Χιώτες στη Ρουμανία – ιστορικές και καλλιτεχνικές μαρτυρίες με βάση, μνημεία και κοιμητήρια”. Με την εμπεριστατωμένη ομιλία και την παράλληλη προβολή εικόνων αναδείχθηκε η παρουσία των Χίων της διασποράς και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και του εμπορίου. Την ομιλήτρια παρουσίασε η κ. Αγγελική Καρμίρη, ταμίας του Συλλόγου.

Την ημέρα μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού και αθλητισμού της πόλης μας και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Ακολούθησε μικρή δεξίωση και η εκδήλωση έκλεισε σε ευχάριστο κλίμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ