Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Συνέντευξη Τύπου για τον ΧΥΤΑ-Υ έχει προγραμματίσει ο Δήμος Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του Δήμου Μαραθώνα, η οικολογική καταστροφή που θα επιφέρει η λειτουργία του ΧΥΤΑ-Υ στο Γραμματικό, στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού Μαραθώνα θα είναι ανυπολόγιστη.

Τα τοξικά αέρια που θα εκλύονται καθημερινά από τα εκατομμύρια τόνων σκουπιδιών που θα εναποτίθενται και τα υγρά απόβλητα που θα εκβάλλονται στο Νότιο Ευβοϊκό από το ρέμα που βρίσκεται στο μέσον του ΧΥΤΑ-Υ θα καταστρέψει αρχαιολογικούς χώρους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, ο Αρχαιολογικός χώρος του Μαραθώνα, ο Ραμνούς, η Κυνοσούρα κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νεκρά τοπία.

Στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για το ζήτημα, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και Φορείς της περιοχής, διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 15:30, στο καφέ Polis στη Στοά του Βιβλίου στην οδό Σταδίου, στην οποία εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν στοιχεία για την επαπειλούμενη οικολογική, και όχι μόνο, καταστροφή ενός σημαντικού κεφαλαίου της παγκόσμιας ιστορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ