Συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον νέο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Όλα όσα ειπώθηκαν

0

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τον νέο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά σε μία εθιμοτυπική συνάντηση, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων αλλά και να του εκφράσει τη βούληση για μία εποικοδομητική συνεργασία, παρουσία και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Σελίμη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με αφορμή και τον επικείμενο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της διαφθοράς, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και αποδοτικότητας της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, προς όφελος των πολιτών, πάντα εντός των κανόνων νομιμότητας και διαφάνειας.

Έμφαση δόθηκε στις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει στη λειτουργία των φορέων της Αυτοδιοίκησης η παύση του προληπτικού ελέγχου, με τον κ. Πατούλη να υπογραμμίζει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου για τον προληπτικό έλεγχο στη βάση της ορθής λειτουργίας των διαδικασιών που άπτονται της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σαρμάς αναγνώρισε τη σημασία διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου για τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων δαπανών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτεραιότητά του είναι να συνδράμει στην εγκατάσταση συστημάτων εσωτερικού ελέγχου στη δημόσια διοίκηση εντός του 2020.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε κατόπιν σχετικής πρότασης του Περιφερειάρχη, να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου σε συνεργασία της Περιφέρειας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ημερίδα, με παράλληλα θεματικά εργαστήρια (workshops), τη συμμετοχή των 66 Δημάρχων της Αττικής και των αρμοδίων υπουργών με στόχο την επεξεργασία προτάσεων για την επιτάχυνση της εγκατάστασης συστημάτων εσωτερικού ελέγχου στην Αυτοδιοίκηση και την εν γένει καλύτερη λειτουργία της.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε τα εξής: «Με το Ελεγκτικό Συνέδριο θα είμαστε δημιουργικοί συνοδοιπόροι για μία καλύτερη Αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ουσιαστικότερα και αποτελεσματικότερα, υπέρ των πολιτών».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.