Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Συζήτηση για το βιβλίο “Ρουθ” από τη Λέσχη Ανάγνωσης Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 η «Λέσχη Ανάγνωσης» σας προσκαλεί για συζήτηση του βιβλίου  “Ρούθ”, της Merilynne Robinson σε μετάφραση Κατερίνας Σχοινά από τις  Εκδόσεις: Μεταίχμιο, στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Φιλοθέης – Ψυχικού (Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό ).

Ήδη από την έκδοσή του, το βιβλίο αυτό χαιρετίστηκε ως ένα σύγχρονο κλασικό.

Αφηγείται την ιστορία της Ρουθ και της μικρότερης αδελφής της, της Λουσίλ, δύο ορφανών που μεγαλώνουν στην μικρή απομονωμένη πόλη Φίνγκερμποουν, πλάι σε μια λίμνη, ο τόπος όπου πέθανε ο παππούς τους σε ένα τεράστιο σιδηροδρομικό ατύχημα, ο τόπος όπου η μητέρα τους έπεσε με το αυτοκίνητο στον γκρεμό· μια πόλη που εκτός από το αχανές τοπίο που την περιβάλλει και τις ακραίες καιρικές της συνθήκες, κατατρύχεται και από την επίγνωση ότι η ιστορία συμβαίνει αλλού.

Οι αδελφές περνούν από τον έναν συγγενή στον άλλον: πρώτα από τη γιαγιά τους, μετά από δύο αδέξιες θείες, και καταλήγουν σε μια εκκεντρική γυναίκα, τη Σιλβί, την απόμακρη και αινιγματική αδελφή της νεκρής μητέρας τους. Ένα μυθιστόρημα που απεικονίζει τη μάχη που δίνουν τα κορίτσια για να ενηλικιωθούν, γεμάτο εικόνες του ζοφερού, χειμωνιάτικου τοπίου που τις περιβάλλει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ