Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Σε κλίμα συγκίνησης βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες μαθητές του Δήμου Πεντέλης [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πεντέλης στα Μελίσσια και μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Πεντέλης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Γεωργία Μητροπούλου και Άγγελος Παλαιοδήμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άρτεμις Αργύρη, Παναγιώτης Κρανιώτης, Σπύρος Φρεμεντίτης, Ηλίας Βιλιώτης και Θέκλα Μαντέλη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών Αθανάσιος Ανδρώνης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης Αιμιλία Λεονταρίτου, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης Σέβη Πάχνη, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης Κατερίνα Αρναούτογλου, ο Λυκειάρχης του Λυκείου Μελισσίων Ιωάννης Μαρκότσης και ο Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Πεντέλης Βασίλης Ζαφειρόπουλος.

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Απευθυνόμενη στους μαθητές και τους γονείς τους η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσά σας, σε μια τελετή θεσμό, του Δήμου μας. Σε μια τελετή που επιβραβεύει τα παιδιά μας, το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου. Οι κόποι χρόνων και τα ξενύχτια σας, όπως είδατε, έπιασαν τόπο, απέφεραν καρπούς. Θέλω να συγχαρώ και τους γονείς που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών τους και σήκωσαν και εκείνοι το φορτίο τόσο της προετοιμασίας, όσο και των ίδιων των πανελλαδικών εξετάσεων, μαζί με εκείνα. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους καθηγητές για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά έτσι ώστε τα παιδιά να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

[…] Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της ΔΕΠ Φωτεινή Μαρκαντώνη για την ανεκτίμητη συμβολή της στην οργάνωση της εκδήλωσης και τον Ηλιόπουλο Παναγιώτη για τον άψογο συντονισμό της. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους Αντιδημάρχους και αιρετούς του Δήμου για την παρουσία τους, τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, την Εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων, όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ σήμερα, το οφείλω στους μαθητές σε εσάς που μας γεμίζετε όλους αισιοδοξία και εύχομαι σε αυτή τη θέση να βρεθούν μεθαύριο και τα δικά μου παιδιά.”

Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Φωτεινή Μαρκαντώνη από την πλευρά της τόνισε μεταξύ άλλων:

“Στο πρόσωπο αυτών των παιδιών βραβεύουμε σήμερα, την επικράτηση των αξιών που πρέπει να οικοδομούν την κοινωνία μας. Δημιουργική φιλοδοξία και ευγενής άμιλλα, συνεχής αναζήτηση της ελευθερίας της σκέψης και της γνώσης, βελτίωση των προσωπικών δυνατοτήτων με μέτρο το ήθος, είναι οι αρχές που πρέπει να εμπνέουν την προσπάθεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο ξεκίνημα της προσωπικής τους διαδρομής.”.

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος απευθυνόμενος στους παρισταμένους μαθητές και τους γονείς τους σημείωσε:

 

“Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σας, ανάμεσα σε νέους που προσφάτως πέτυχαν το στόχο τους και εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζω πολύ καλά το μέγεθος της προσπάθειάς σας του προηγούμενου έτους τις ατέλειωτες ώρες διαβάσματος και μελέτης του άγχους και της κούρασης. Όμως σε αυτή τη ζωή τα αγαθά κόποις κτώνται και να που έφτασε μια μέρα που επιβραβεύεσθε.”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ