Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Παρουσίαση βιβλίου του φωτορεπόρτερ Αρ. Σαρρηκώστα στο Δημαρχείο Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Καισαριανής, οι εκδόσεις «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» και ο Καισαριανιώτης φωτορεπόρτερ, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ζην Επικινδύνως – 40 χρόνια φωτορεπορτάζ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής.

Ο διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ του Associated Press, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στο βιβλίο του «Ζην Επικινδύνως – 40 χρόνια φωτορεπορτάζ» αφηγείται ιστορικά γεγονότα μέσα από τη ζωή και τις φωτογραφίες του.

Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο βουλευτής, πρώην Υπουργός, καθηγητής Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής.

Λίγα λόγια για τον θρυλικό φωτορεπόρτερ

Γεννημένος στην Καισαριανή το 1937, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, με τη διεθνή καριέρα 40 ετών και τη λαμπρή συνεργασία με το Associated Press, ήταν παρών σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας:

Από τη σύλληψη του Αλέκου Παναγούλη από τη Χούντα, τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973, τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Αραβο-Ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967, το τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972, αλλά και την επίσκεψη των Beatles στην Ελλάδα, ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας έχει υπάρξει πολεμικός ανταποκριτής, φωτορεπόρτερ σπουδαίων γεγονότων, αλλά και φωτογράφος πορτρέτων μεγάλων προσωπικοτήτων της τέχνης και της πολιτικής.

Απαθανάτισε με το φακό του προσωπικότητες όπως την Μαρία Κάλλας, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Αριστοτέλη Ωνάση, την Σοφία Λόρεν, την Λίζα Μινέλι, τον Πελέ, τον Ρόμπερτ Κέννεντυ, τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, τον Γιάσερ Άραφατ και τον Νέλσον Μαντέλα. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη την υφήλιο.

Για τις φωτογραφίες του στο Πολυτεχνείο παρασημοφορήθηκε τον Μάιο του 2008 με το μετάλλιο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ