Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ξεκινούν τα “μαθήματα” στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Βριλησσίων για την περίοδο 2019-2020, στις 6.00μ.μ., στην αίθουσα “Ν.Εγγονόπουλος”, στο Πάρκο Μ.Θεοδωράκης (Μπακογιάννη & Πλαταιών).

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα 6.00 μ.μ. – 8 μ.μ. και είναι δωρεάν για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει, ανεξαρτήτου εθνικής προέλευσης, ηλικίας και ανεξάρτητα από το επίπεδο μόρφωσής τους.

Μετά από κάθε διάλεξη ακολουθεί συζήτηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όσους έχουν παρακολουθήσειτα 2/3 των διαλέξεων (ειδικό εκπαιδευτικό υλικό δεν παρέχεται).

1η Θεματική:  “Διαδίκτυο-Εθισμός”

Η παρουσίαση θα γίνει από την κα Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSli) – Κλινική Εγκληματολόγο – Σύμβουλο Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων, Υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Essex και την κα Πόλυ Κεφαλά, Ψυχολόγο-Επικοινωνιολόγο με εξειδίκευση στην Κλινική Κοινοτική Ψυχολογία, ειδικευμένη ψυχοθεραπεύτρια στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και εκπαιδευόμενη στη Σχεσιακή Ψυχανάλυση.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης, όμως εάν αναγνωριστεί σε αρχικό στάδιο, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί. Για το λόγο αυτό, επιλέχθηκε να γίνει η έναρξη με το συγκεκριμένο θέμα και με σκοπό να καλλιεργηθούν σωστές στάσεις αξιοποίησης του διαδικτύου, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα θετικά της τεχνολογίας χωρίς όμως τις αρνητικές της συνέπειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ