Μουσικό Αφιέρωμα στην Παράδοση της Μικράς Ασίας στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

0

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν συναυλία – αφιέρωμα στην μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας, με την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», αυτήν την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:30 στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα, συρτά, μπάλοι, χασάπικα, χασαποσέρβικα, αλλά και λαϊκά βαλσάκια, μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες του Ελληνισμού της Ανατολής, στην κυρίως Ελλάδα και επηρέασαν δημιουργικά τις τοπικές μουσικές παραδόσεις.

Αυτή η πλούσια μουσική πολυμορφία και κληρονομιά, που μοιάζει με ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό, παρουσιάζεται από τους σπουδαστές της μουσικής παράδοσης.

Η Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης» αποτελείται από Mουσικούς, που παρακολουθούν Σεμινάρια μουσικών οργάνων και τραγουδιού, από καταξιωμένους καλλιτέχνες, στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.