Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Με κάθε επισημότητα η παρέλαση του Δήμου Μεταμόρφωσης για την επέτειο του “ΟΧΙ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη συγκίνηση και τιμή για την εθνική μας επέτειο επικράτησε στον Δήμο Μεταμόρφωσης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά την Τέλεση της  Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την κατάθεση στεφάνων, στις 11.15 το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. Τα σχολεία και οι σύλλογοι που συμμετείχαν ακολούθησαν τη διαδρομή από το Μνημείο Ηρώων μέχρι και την συμβολή της οδού Γ. Παπανδρέου με την οδό Αγ. Κωνσταντίνου και δέχτηκαν το χειροκρότημα του κοινού σε κάθε τους βήμα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την άφιξη του Δημάρχου, των Δημοτικών και των αρχών της Εκκλησίας, την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου δίνοντας τον ρυθμό με τα γνωστά μας εμβατήρια. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα Δημοτικά σχολεία, μετά τα Γυμνάσια και τέλος τα Λύκεια, με τη συμμετοχή φυσικά και του «φρέσκου» ακόμα 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης, που συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου.

 

 

Φυσικά, από την παρέλαση δεν έλειψε η συμμετοχή των διάφορων Συλλόγων του Δήμου, μεταξύ τους ο Σύλλογος Κρητών, ο Σύλλογος Ποντίων «Εύξεινος Πόντος» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών, καθώς επίσης και οι αθλητικοί Σύλλογοι «Νέα Ζωή», «Ατρόμητος», «Ερμής», «Κότινος», «Ατταλος», και πολλοί ακόμα.

 

Στράτος Σαραούδας: «Σήμερα λέμε «Όχι» στην οπισθοδρόμηση»

Πριν την παρέλαση, ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας εκφώνησε όπως είθισται τον πανηγυρικό χαιρετισμό τονίζοντας την αξία των αγώνων που έδωσαν οι Έλληνες και το πόσο σημαντική ήταν και είναι σε τέτοιες δυσχερείς καταστάσεις όπως ο πόλεμος, η ενότητά μας σαν έθνος.

Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα λοιπόν είναι μια ξεχωριστή ημέρα, όχι μόνο ιστορικά, αλλά και συμβολικά. Λέμε «Όχι» στην οπισθοδρόμηση…Λέμε «Όχι» στο «εγώ» και βάζουμε πάνω από όλα το «εμείς». Με πρότυπο και παράδειγμα τις αξίες, την αγωνιστικότητα, το θάρρος, την ομόνοια και την αποφασιστικότητα των αγωνιστών του 40’.  Και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στα παιδιά μας που σύντομα θα παρελάσουν. Λέγοντας ένα μεγάλο «Ναι» στην πρόοδο και στις πανανθρώπινες αξίες που η σημερινή ημέρα φέρει. Ας είναι λοιπόν η 28η Οκτωβρίου η ημέρα που η θύμησή της αυξάνει τις αντοχές μας για το παρόν και μέλλον.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ