Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση «Αλήθειες και μύθοι για τον καρκίνο του μαστού» στον Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ισόγειο του Δημαρχείου του Δήμου Αμαρουσίου γέμισε με κόσμο και…τριαντάφυλλα την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Ο λόγος ήταν η εκδήλωση – ενημέρωση με θέμα «Αλήθειες και μύθοι για τον καρκίνο του μαστού» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου το Μαστού που μας πέρασε.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Τάσου Αγιοστρατίτη, Χειρουργού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου, ο οποίος και συντόνιζε τις ομιλίες των επιστημόνων και ειδικών επί του θέματος του καρκίνου το μαστού που ήταν καλεσμένοι.

Ο κ. Νίκος Μπατίστας, χειρουργός μαστού, ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή και εισαγωγή στην εξέλιξη της ασθένειας αυτής, ενώ ο κ. Θεόδωρος Πιπέρος, γενικός χειρουργός εξήγησε μεταξύ άλλων πιο λεπτομερώς τη διαδικασία των εξετάσεων και των εγχειρήσεων. Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Σπύρος Καββαδίας, ακτινολόγος, και στη συνέχεια ο π. Δημήτριος Παπαδάκης, εκπαιδευτικός, μουσικοθεραπευτής-ψυχοθεραπευτής, ο οποίος στάθηκε φυσικά στο ψυχολογικό κομμάτι και τις συνέπειες που επιφέρει ο καρκίνος στην ψυχική υγεία.

Φυσικά, το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Αγιοστρατίτη και όλους όσους συμμετείχαν, ενώ ο ίδιος πέρασε το δικό του μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης. Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για να αναδείξουμε πλευρές που αφορούν την υγεία, την πρόληψη, τα ζητήματα των ιατρικών εξετάσεων κ.λπ. αυτή εδώ η εκδήλωση είναι ίσως το εναρκτήριο λάκτισμα και η πιο σημαντική από όλες. Η μάχη για τον καρκίνο, και τον καρκίνο του μαστού δεν είναι μια χαμένη μάχη. Θέλουμε να αγκαλιάσετε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που γίνονται και να γίνετε κοινωνοί και πομποί αυτού του μηνύματος. Η συμμετοχή, η ενημέρωση και η πρόληψη είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων.»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις κυρίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση δόθηκε συμβολικά από ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ