Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Κορωνοϊός: Συνεχής συνεργασία του Γ. Πατούλη με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους της Αττικής και την Κεντρική Διοίκηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης βρίσκεται συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους της Αττικής, τους Αντιπεριφερειάρχες και τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων και των πρωτοβουλιών περιορισμού του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους.

Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει ως Περιφερειάρχης, Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το περιορισμό του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του να εξασφαλίσει μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στους 66 Δήμους, στα σώματα ασφαλείας και σε ειδικές ευπαθείς ομάδες.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε επίσης και για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τους ελέγχους πάταξης της αισχροκέρδειας όπως και τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές από 15μελή κλιμάκια.

Στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν προκειμένου να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας ευπαθών ομάδων πληθυσμού, ενώ ζήτησε από τους Δημάρχους να του αποστείλουν τα αιτήματά τους για τυχόν ελλείψεις που έχουν σε είδη ατομικής προστασίας. Στη συνέχεια επισήμανε: «Προτεραιότητά μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, η προστασία ευπαθών ομάδων και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια για την οποία οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί».

Τα βασικά θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα παρακάτω:

  • Τηλεφωνικό κέντρο 1110
  • Διοργάνωση δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας
  • Προληπτικά μέτρα για τους Ρομά
  • Επίταξη ξενοδοχείων για φιλοξενία αστέγων
  • Λειτουργία Λαϊκών Αγορών
  • ΤΕΒΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι αρκετοί δήμαρχοι αναφέρθηκαν και στην ανάγκη εξασφάλισης επιπλέον χρηματοδοτικών κονδυλίων καθώς θα υπάρξει σημαντική μείωση των εσόδων τους από πηγές όπως είναι τα ανταποδοτικά τέλη.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι Δήμαρχοι, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Αχαρνών Σ. Βρεττός, Φιλοθέης-Ψυχικού Δ. Γαλάνης, Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Βάρης -Βούλας- Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, Δάφνης Υμηττού Α. Μπινίσκος, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Νίκαιας Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, Παιανίας Ι. Μάδης, Σπάτων-Αρτέμιδος Δ. Μάρκου, Ραφήνας- Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, Χαιδαρίου Ε. Ντηνιακός, Φυλής Χ. Παππούς, Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης, Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης. Τον Δήμο
Αθηναίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ν. Αβραμίδης, τον Δήμο Περιστερίου η Αντιδήμαρχος Μ. Τσιώτα και την Καλλιθέα ο Αντιδήμαρχος Β. Μπαρμάκος, το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας ο Γ.Γ. Δ. Ραφτόπουλος.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες συμμετείχαν οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος, Λ. Κεφαλογιάννη, Θ. Αυγερινός, Α. Λεωτσάκος, Σ. Αντωνάκου, Β. Θεροδωρακοπούλου -Μπόγρη, Λ. Κοσμόπουλος, Δ. Νάνου, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Μ. Κουρή, Β. Γιαννακόπουλος, Β. Κόκκαλης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ