Κινηματογραφικό εργαστήριο στο Δήμο Χαλανδρίου

0

Με μια νέα πρωτοβουλία που αφορά την τέχνη του κινηματογράφου εμπλουτίζει τις δράσεις του ο Δήμος Χαλανδρίου. Η Διεύθυνση Πολιτισμού συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Νίκο Κορνήλιο και καλούν όλους όσους είναι από 16 ετών και άνω να ζήσουν από κοντά τις διαδικασίες δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Θα ακολουθηθούν με τη σειρά όλα τα στάδια υλοποίησης μιας ταινίας: από την πρωταρχική ιδέα και τη συγγραφή του σεναρίου μέσα από ομαδικές συζητήσεις και καταγραφές,την προεργασία για την υλοποίηση της ταινίας (πρόβες, ρεπεράζ χώρων, σκηνικά/κοστούμια, ντεκουπάζ των σκηνών…) μέχρι την οργάνωση και την υλοποίηση των γυρισμάτων και την αποπεράτωση της ταινίας (μοντάζ, τεχνικές επεξεργασίες, μουσική).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου όλες οι εργασίες θα γίνονται συλλογικά, ξεκινώντας από το σενάριο, μέχρι και την ολοκλήρωση της ταινίας. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να συμπράξουν είτε μπροστά (ως ηθοποιοί) είτε πίσω από την κάμερα (εικόνα, ήχος, σκηνικά, κοστούμια) και να αποκτήσουν έμπρακτα μια συνολική εμπειρία της τέχνης του κινηματογράφου.

Τα γυρίσματα μπορούν να γίνουν στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου αναδεικνύοντας έτσι το φυσικό τοπίο (ρέμα Χαλανδρίου), καθώς και άλλους αστικούς χώρους και κτίσματα της περιοχής.

Η διάρκεια του Εργαστηρίου αφορά την περίοδο Νοέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020 (οκτώ μήνες) και οι συναντήσεις θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, από 3 ώρες. Τα γυρίσματα θα απαιτήσουν 2 ή 3 σαββατοκύριακα τον Απρίλιο ή Μάιο, σε κοινή συνεννόηση με τους συμμετέχοντες/ουσες και τη σύμπραξη 2 τεχνικών (εικόνας και ήχου). Θα ακολουθήσει το μοντάζ της ταινίας (με τη σύμπραξη μοντέρ) και η αποπεράτωση (μουσική επένδυση, χρωματική επεξεργασία).

Παράλληλα με τη λειτουργία του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου, θα επιδιωχθεί η διοργάνωση μιας σειράς προβολών και συζητήσεων (ανοικτές και στο κοινό) με κλασσικές ταινίες, ως συμβολή στη δημιουργία μιας ευρύτερης κινηματογραφικής παιδείας.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.