Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία δημιουργεί «μάσκες-ασπίδες» και μάχεται κατά του κορωνοϊού

0

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την προστασία από τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση της πανδημίας θεωρείται υψίστης εθνικής σημασίας από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και για αυτό τον λόγο αναλαμβάνει δράση.

Συγκεκριμένα, η ΕΑΒ με τη Διεύθυνση Εργοστασίου Αεροκατασκευών και το Εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης (3-D Print Lab) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εργοστασίου Ηλεκτρονικών της εταιρείας, προχωρούν στην υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας για την παραγωγή μασκών-ασπίδων προστασίας προσώπου (face shields).

Ήδη έχει ξεκινήσει στο Εργαστήριο (3-D Print Lab) η μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπης μάσκας, που παρέχει κάλυψη στα σημεία του προσώπου που εισχωρεί ο ιός – δηλαδή τα μάτια, τη μύτη, το στόμα – και με καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πολλαπλής χρήσης.

Στόχος είναι να παραχθεί άμεσα ένας αριθμός μασκών, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Εργαστηρίου, που θα διατεθεί πρωτίστως στους εργαζόμενους της ΕΑΒ, που απασχολούνται σε χώρους όπου απαιτείται η συγκεκριμένη προστασία.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.