Η αντίδραση του Δήμου Διονύσου στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

0

Ανάμεικτα συναισθήματα έχει προκαλέσει η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση του δρομολογημένου έργου στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, εντός των ορίων των Δήμων Διονύσου και Ωρωπού.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες ξεκινάνε από σήμερα 21 Οκτωβρίου 2019 και θα λήξουν στις 19 Αυγούστου 2020, με αποτέλεσμα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, να πραγματοποιούνται σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, στο Δελτίο Τύπου της ελληνικής αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακατασκευής οδικών τμημάτων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας στον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τη συμβολή της με τη Λ. Κρυονερίου (Α/Κ Κρυονερίου) έως τη συμβολή της με την Ε.Ο. Αθηνών – Καπανδριτίου (τέλος τμήματος παράδρομου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμων Διονύσου και Ωρωπού, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 21-10-2019 έως 19-08-2020, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

  • Τα οχήματα που θα κινούνται επί του δεξιού παραπλεύρου της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εκτρέπονται δεξιά στο ύψος της συμβολής του με την Λ. Κρυονερίου, στη συνέχεια αριστερά στη Λ. Τραπεζούντος και ακολούθως στην Ε.Ο. Αθηνών-Καπανδριτίου.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται επί της Ε.Ο. Αθηνών-Καπανδριτίου με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος της συμβολής της με τον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. θα εκτρέπονται στη Λ. Τραπεζούντος και στη συνέχεια επί της Λ.Κρυονερίου.

Από την ανωτέρω διακοπή της κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα εργοταξίου, μονίμων κατοίκων και εργαζομένων των παρόδιων επαγγελματικών χώρων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση».

Γιάννης Καλαφατέλης: «Προσωρινή η ταλαιπωρία όλων μας, μόνιμη όμως η ωφέλεια από το έργο που θα πραγματοποιηθεί…»

Σύμφωνα με τον Δήμο Διονύσου, το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και μεταξύ άλλων αφορά σε εργασίες οδοποιίας, σταθεροποίησης οδικού δικτύου, κατασκευής στηθαίων και πασαλοστήριξης, φρεατίων απορροής ομβρίων αλλά, σε δεύτερη φάση, και ηλεκτροφωτισμού. Ανεξάρτητα από τις όποιες επιφυλάξεις του Δήμου σε σχέση με το χρόνο έναρξης των εργασιών καθώς και το πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενημέρωσης των εμπλεκομένων μερών και κυρίως των πολιτών, ο Δήμος Διονύσου υποδέχεται το έργο, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Διονύσου, κ. Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Προσωρινή η ταλαιπωρία όλων μας, μόνιμη όμως η ωφέλεια από το έργο που θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα του παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Οδού Αθηνών-Λαμίας, από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών – Καπανδριτίου. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι ως Δήμος Διονύσου Θα παρακολουθούμε στενά τις όποιες αρνητικές συνέπειες στο κυκλοφοριακό και θα παρεμβαίνουμε ανάλογα. Είμαστε σε στενή επαφή τόσο με την Περιφέρεια Αττικής όσο και με την Τροχαία Κηφισιάς».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.